Bijna 200 deelnemers Rijzendeweg Challenge (video)

WOENSDRECHT – Het aantal deelnemers aan de Rijzendeweg Challenge was boven verwachting. Bijna 200 mensen namen zondag deel aan het sportevenement voor KWF Kankerbestrijding.

2015-09-06-rijzendeweg2

Het parcours van de Rijzendeweg Challenge begint halverwege de Rijzendeweg en gaat door de Stompe Torenlaan en de Dorpstraat. Het zwaartepunt van het parcours ligt op de Rijzendeweg omdat de deelnemers daar gemiddeld 5% heuvelop moeten. Het doel van de Rijzendeweg Challenge is om aandacht te vragen voor KWF Kankerbestrijding en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.2015-07-26_Woe_Rijzendeweg

Vanaf acht uur ’s ochtends was het parcours het domein van 48 fanatieke wandelaars die tot tien uur rondes liepen. Om negen uur betraden ook de 25 hardlopers het parcours. Na de lopers was het de beurt aan de fietsers. Door naast het fietsen ook wandelen en hardlopen als optie aan te beiden hoopt de organisatie zo veel mogelijk mensen aan te spreken.

Het aantal deelnemers bij het fietsen viel -net als bij het wandelen en hardlopen – niet tegen. Ruim 120 fietsers stapten op de fiets om respectievelijk 150, 100, 50 of 25 rondjes te rijden op het parcours. De snelheid en ervaring van de fietsers liep behoorlijk uiteen. “Het is geen wedstrijd, dus iedereen mag rijden op zijn eigen tempo”, legt voorzitter Johan de Baat van de Rijzendeweg Challenge uit. “Sommige deelnemers zien dit als een trainingsrondje en sommige rijden letterlijk en figuurlijk met iemand op de bagagedrager. Ik durf te zeggen dat alle deelnemers direct of indirect te maken hebben met de ziekte waar we tegen fietsen.”

De Baat is erg te spreken over het aantal deelnemers en toeschouwers langs de kant. “De opkomst is boven verwachting ondanks dat er dit weekend ook veel andere evenementen zijn in de regio.” Voor het eerst was er dit jaar de mogelijkheid om als estafetteteam (bedrijf/ vereniging/ vriendenclub) deel te nemen aan de Challenge. “Het voordeel daarvan is dat de teamleden het aantal rondes mogen verdelen”, licht de Baat toe.

Na deze succesvolle vierde editie van het evenement wordt er al nagedacht over de vijfde editie in 2016. De Baat laat weten dat er dan mogelijk een onderdeel in wedstrijdvorm om de hoek komt kijken. Dit jaar werd er ruim achtduizend euro opgehaald voor KWF kankerbestrijding.

 

 

Tekst en Video: Vincent
Foto’s: Michiel

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_02

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_03

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_04

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_05

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_06

2015-09-06_Woe_RijzendewegChallenge_07

You may also like...