Deelnemers aan de tourrit Cars & Charity gezocht

BERGEN OP ZOOM – Rotaryclub Bergen op Zoom Noord zoekt deelnemers aan de tourrit Cars & Charity op zondag 3 september.

Rotaryclub Bergen op Zoom Noord organiseert op zondag 3 september a.s. voor de 8e keer het jaarlijkse fundraising evenement Cars & Charity op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Dit evenement bestaat, naast vele activiteiten op de Grote Markt waarover hieronder mee, uit een rondrit met daarin op veler verzoek weer een behendigheidsproef. Eigenaren van oldtimers, youngtimers, cabrio’s of andere bijzondere auto’s zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit evenement.

Een speciale oproep wordt gedaan aan de eigenaren van oldtimers  uit de vooroorlogse periode en ook uit de ’50 en ‘60ér jaren deel te nemen. Dit geeft altijd weer een speciaal cachet aan een dergelijke dag. De opstelling van de deelnemende auto’s is vanaf 09.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie kunnen de deelnemers de andere deelnemende auto’s bewonderen. De start voor de rondrit is om 10.30 uur. Lunch wordt onderweg verzorgd op een speciale locatie.

In de loop van de middag worden de deelnemers weer terug verwacht. Op de Grote Markt is het dan meestal een gezellige drukte met o.a. de muziek van Bill Bounders Orchestra en de bezoekers op de terrassen die al die bijzondere auto’s komen bewonderen.

Gedurende de hele dag kunnen er rondritten worden gemaakt in de nieuwste Ferrari 812 Superfast ( motorinhoud 8 liter, 12 cylinders, heel veel PK’s en erg snel) en de nieuwste Porsche. In een speciale, flitsend gele  Lamborghini Diablo VT kan zelf gereden worden met een professionele instructeur ernaast die de fijne kneepjes van het Lambo rijden leert.

Voor jongeren, maar eigenlijk voor iedereen zullen er de gehele dag de volgende activiteiten zijn:
•       Een echte Ferrari Formule 1 waarin met een simulator geracet kan worden op verschillende circuits.
•       Geracet kan er ook worden met radiografisch gestuurde electrische karts. Jongeren kunnen hier hun eerste stappen zetten naar een carrière als Formule 1 coureur.
•       In den Enghel zal een miniracebaan worden uitgezet zodat er met radiografisch bestuurde model race auto’s geracet kan worden. De deelnemers krijgen de mogelijk zelf deze auto’s te bedienen.
Kortom een speciale dag voor jong en oud of het hele gezin!

Schrijf snel in op www.carsandcharity.nl voordat het maximaal aantal deelnemers voor deze dag is bereikt.

De Goede doelen voor dit evenement zijn deze keer de Stichting ‘Het vergeten kind’, die zich in Nederland inzet voor de ongeveer 50.000 kinderen die niet meer thuis wonen door alle mogelijke problemen en als internationaal doel een bijdrage aan gezondheidscentra in het armste gebied van Ethiopië, waarvoor onze Belgische zusterclub Kortrijk-Groenighe zich enorm inzet om ook een global grant van de Rotary Foundation ( 50% van de totale Rotarybijdragen) te kunnen ontvangen.

You may also like...