Nieuwe inwonersavond Woensdrecht

HOOGERHEIDE – Donderdagavond werden nieuwe inwoners van de gemeente Woensdrecht ontvangen op het gemeentehuis in Hoogerheide.

De avond begon om zeven uur met een welkomstwoord van Burgemeester Adriaansen, gevolgd door informatie over diverse onderwerpen door leden van het college, de wethouders Martin Groffen, Jeffrey van Agtmaal, Lars van der Beek en Hans de Waal.

Nadat de nieuwe inwoners in groepjes over de collegeleden waren verdeeld begon de rondleiding door het gemeentehuis, waar kennis gemaakt kon worden met de diverse zaken die zich in de Multifunctionele Kloosterhof afspelen. Niet alleen de raadzaal en de fractievoorzitters werden bezocht, maar ook de politiepost, de balies, de theaterzaal, waar rolschaatsvereniging SEO aan het oefenen was. Ook werd er kennis gemaakt met dorpsplatforms, buurtpreventie en de zorgcoöperatie.

Ook de bibliotheek werd bezocht waar de mensen uitleg kregen over wat de bibliotheek zoals betekend in de gemeente en waar iedereen na afloop zelfs nog een goodiebag kreeg met spelletjes en een informatie pakket.

Na afloop was er een gezellige afsluiting in de raadszaal met een hapje en een drankje.

Na de officiële afsluiting door de burgemeester was er ook nog gelegenheid om wijn te proeven uit de Ossendrechtse wijngaard ‘Domaine De Brabantse Wal‘ van Paul Bosse.