Over ons

Op Regioactueel.nl worden gebeurtenissen met grote én kleine nieuwswaarde in de omgeving van de Gemeente Woensdrecht in beeld gebracht met fotoreportages. Aan de site werken twee journalisten, ondersteund door een aantal gewaardeerde vrijwilligers. Op Regioactueel kunt u regelmatig actuele nieuwsberichten en beelden uit Hoogerheide, Woensdrecht, Ossendrecht, Huijbergen, Putte, Bergen op Zoom en omliggende plaatsen verwachten.

Door bedrijven in de regio een belangrijke positie te geven op Regioactueel.nl dragen wij ons steentje bij in het stimuleren van de lokale economie. Bedrijven kunnen daarbij ook gebruik maken van onze diensten om in de publiciteit te komen.

Geschiedenis
Regioactueel.nl ging in 2005 voor het eerst online. In de vijf daarop volgende jaren groeide zowel de activiteiten als de bezoekersaantallen op de site fors. Voor het vergaren van inkomsten werd er op een zeker moment een bedrijf opgericht. De gigantische populariteit zorgde ervoor dat de kosten van apparatuur stegen alsmede de kosten van bijvoorbeeld onderhoud en hosting van de site. Daarnaast waren er vele manuren nodig om elke dag weer voor actueel nieuws te zorgen. De tegenvallende inkomsten van van Regioactueel wogen niet meer op tegen de kosten. Daarom is er in augustus 2011 besloten niet door te gaan met Regioactueel als bedrijf. Er is destijds bewust gekozen voor het behouden van de naam. Een eventuele ‘doorstart’ was toen al niet geheel uit te sluiten.

Zuidwest
In 2012 heeft de redactie van Regioactueel een aantal maanden bijgedragen aan de nieuwsvoorziening op Regionale televisieomroep Zuidwest. Maar omdat de werkwijze en visie van beide partijen te ver uit elkaar lagen heeft de samenwerking 2013 niet gehaald.

Regioactueel Lite
In februari 2013 is Regioactueel weer nieuw leven in geblazen. Ditmaal wel met een ander achterliggend concept. Zoals u bovenaan de site leest noemen we dit “LITE”. Regioactueel.nl Lite richt zich met name op verslaggeving met beeld (fotografie). Tekst gebruiken we dus hoofdzakelijk voor het ondersteunen van het beeld. In februari 2013 gingen we online met een tijdelijke site. In maart is gewerkt aan de nieuwe site die geheel op maat is gemaakt en bovendien een agenda bevat.

Begin mei 2015 heeft Regioactueel een nieuwe site in gebruik genomen. De website is beter te onderhouden voor de redacteuren en is responsive, d.w.z. dat de site zowel op de desktop als op smartphone of tablet prettig te bekijken is.

De site was tot die tijd een particulier initiatief, het onderhoud van de site gebeurde uitsluitend op vrijwillige basis. Vanaf januari 2016 is Regioactueel een officiële handelsnaam die geregistreerd staat bij de kamer van koophandel. Bedrijven kunnen vanaf dan ook adverteren op de site.

Heeft u vragen, opbouwende opmerkingen, tips of een leuk idee? Stuur ons gerust een mail! info@regioactueel.nl