Drugspand Buitendreef gesloten

HOOGERHEIDE – Een bedrijfspand aan de Buitendreef in Hoogerheide is voor zes maanden afgesloten nadat er in februari een hennepkwekerij werd aangetroffen. Vorige maand sloot een ander pand op industrieterrein De Kooi om dezelfde reden. 


20160411-drugspand2
In de gemeente Woensdrecht geldt bij overtreding van de Opiumwet het Damoclesbeleid, met tijdelijke sluiting van het pand als gevolg. Het is de derde keer in 2016 dat hierdoor een pand gesloten wordt.

De gemeente heeft in april 2015 het nieuwe Damoclesbeleid ingevoerd om drugsoverlast hard aan te pakken. In dit beleid is vastgelegd hoe de burgemeester gebruik maakt van zijn bevoegdheid om panden te sluiten wanneer de Opiumwet is overtreden en welke overwegingen hieraan ten grondslag liggen.

Burgemeester Adriaansen: “Hennepteelt zorgt zowel in woningen als bedrijfspanden voor gevaar en overlast. Overeenkomstig het Damoclesbeleid wordt het bedrijfspand gesloten voor een periode van zes maanden”.

Eind februari heeft de politie in het pand aan de Buitendreef 5 een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld, waarbij (onder meer) 94 hennepplanten en 5840 henneptoppen zijn aangetroffen. Naar aanleiding van deze constatering heeft de burgemeester zijn voornemen kenbaar gemaakt aan betrokken partijen om over te gaan tot sluiting van het pand. Na verloop van de voorgeschreven termijnen heeft de burgemeester betrokken partijen gelast het bedrijfspand te sluiten. Inmiddels is het bedrijfspand feitelijk gesloten en is deze verzegeld.

20160411-drugspand1

 

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...