Gemeentegrond overgedragen naar projectontwikkelaar

foto: denieuwekaai.nl

Op donderdag 28 mei 2015 hebben wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom en directeur Job van Zomeren van ERA Contour het grondcontract voor de Nieuwe Kaai, onderdeel van Scheldevesting, ondertekend.

Bij deze ondertekening is de grond overgedragen van de gemeente naar de projectontwikkelaar en aannemer ERA Contour. Met de realisatie van de Nieuwe Kaai vordert de ontwikkeling van Scheldevesting gestaag. Alle woningen zijn ontwikkeld in een co-creatieproces waarbij toekomstig bewoners zelf konden meedenken over hoe hun nieuwe woning er uit zou moeten zien.

Eerste fase
Naar verwachting start ERA Contour in het najaar met de bouw van de eerste fase van de Nieuwe Kaai, bestaande uit 23 woningen. De eerste woningen worden begin 2016 opgeleverd. Momenteel is de helft van de woningen in de eerste fase van de Nieuwe Kaai verkocht. De beschikbare woningen staan in verkoop bij Helmig Makelaardij.

Tweede fase
Nieuwe Kaai ERA Contour heeft inmiddels ook een voorstel gedaan voor de ontwikkeling van de tweede fase van de Nieuwe Kaai. In dit voorstel worden luxe herenhuizen gerealiseerd langs de oude haveningang tegenover de Ham. Daarnaast worden er extra hofwoningen ontwikkeld en komt er een complex met riante appartementen.

Ondertekening contract grondlevering Nieuwe Kaai

You may also like...