Goede recensies lentekaart Hemingway

BERGEN OP ZOOM – Foodbloggers zijn vol lof over de nieuwe lentekaart van restaurant Hemingway.

20160330-boz-hemingway-001

In de keuken van het restaurant staat chef kok Sander Doggen. Afgelopen maand verruilde hij zware winterkaart (eendenborst, escargots, stoofpeer) voor de frisse lentekaart (lamsrack, kreeft, rabarbersorbet).

20160330-boz-hemingway-007
Zwezerik, Bergse oesterzwammen, selderij, truffel, krokante aardappelchips

Foodbloggers en culinair journalisten kwamen maar wat graag naar Bergen op Zoom afgereisd om de lentekaart te beoordelen. Op een zonnige maandagmiddag kregen zij de kans hiervoor. Stefanie van der Maas kwam vanuit de provincie Zeeland naar het restaurant aan de Grote Markt. “ Alle smaken komen hier samen en dat spreek me zo aan. Vet, romig, fris en zuur. Ook de zwezerik met Bergse oesterzwammen, selderij, truffel en krokante aardappelchips was onvergetelijk. En om over de canneloni van bloemkool met huisgepekelde zalm, kaantje, quinoa en gamba’s nog maar niet te spreken”, zegt de eigenaar van de blog ‘Little Spoon‘.

Schrijfster Susan Aretz kwam vanuit Leiden en combineerde de lunch met een overnachting in het hotel waar het restaurant onderdeel van is: de Gouden Draak. Ook zij wist de nieuwe kaart van Hemingway te waarderen. “Mijn absolute favorieten – hoewel dat lastig kiezen is – zijn zonder twijfel de kreeft met spinazie in een prachtige bisque, de kabeljauw met zoetzure venkel (wauw!), maar ook het dessert van yoghurt – een frisse afsluiting na een keur aan smaken – met lokale honing is echt te gek. Oh en dan heb ik het nog niet eens over dat waanzinnige kaasplankje”, schrijft ze op haar website ‘Smulpaapje‘.

20160330-boz-hemingway-006
Kabeljauw, risotto, zoetzure venkel en vinaigrette Antiboise

Mizaru Mazaru benaderde het bezoek aan het Hemmingway op geheel eigen wijze. Zij refereert op Iens Foodspots naar de Amerikaanse schrijver waar het restaurant zijn naam aan te danken heeft. Het Bergse restaurant is volgens haar als een kleurrijke streekroman met onverwachte wendingen. “Zoals dat hoort in een roman, duiken dezelfde thema’s in verschillende verschijningen op. Bij binnenkomst hebben wel al een bitterbal geproefd van Bergse oesterzwam: een paddenstoel die zo’n beetje om de hoek wordt gekweekt op koffiedrab. Het fascinerende gevalletje duikt later op in een geslaagde combinatie met zwezerik, selderij, truffel en aardappelchips.”

Kleurrijk zijn de gerechten van Hemingway onbetwist, en met streekroman is ook geen woord teveel gezegd. Een groot deel van de ingrediënten die gebuikt worden zijn namelijk afkomstig uit de streek (De Brabantse Wal). De oesterzwammen hebben nog geen kilometer gereisd, die komen van het Bergse Aardzwam & Zo die de zwammen kweekt in de vochtige kelders in de Kremerstraat. De honing in het dessert komt van de stadsimker in de Potterstraat. Ook Kaas&Toost, Crusio, DH17 en Cioccolatini zijn hofleverancier van Hemmingway.

20160330-boz-hemingway-004

Culinair genieten kan al voor 37 euro voor het driegangenmenu exclusief wijnen. Met deze aantrekkelijke prijs kwaliteitsverhouding hoopt chefkok Sander Doggen dit jaar een Bib Gourmand-erkenning van Michelin te mogen ontvangen.

20160330-boz-hemingway-003
Canneloni van bloemkool, huis gepekelde zalm, kaantjes, quinoa en gamba’s

 

20160330-boz-hemingway-005
Yoghurt met honing van de Brabantse Wal