Kids bouwen bij BC de Watertore

BERGEN OP ZOOM – Tijdens de jeugdbouwdag bij bouwclub de Watertore mochten kinderen bouwen aan een carnavalswagen. Voor de bouwclub is het een jubileumjaar, ze bestaan 4×11 jaar.

De jeugdbouwdag vond plaats op het Konterscherp in Bergen op Zoom. De kinderen werden ontvangen door voorzitter Lorenzo Alberts. Tijdens de gezellige ochtend konden de kinderen hun creativiteit uiten en oefenen met kleien, schilderen en lassen.

In de loop van de ochtend kwam Wethouder Patrick van der Velden bij het bouwkot langs om mee te kijken hoe de jeugd aan het bouwen was. De Wethouder was niet met lege handen naar het bouwkot gekomen. Hij had voor alle kinderen een zakje M&M’s meegebracht als traktatie. Hij vertelde de kinderen dat hij het -net als de rest van het gemeentebestuur- heel belangrijk vindt dat deze bouwcultuur blijft bestaan.

BC de Watertore is ontstaan in december 1973. Ze deden voor het eerst mee met de optocht in 1974. Op het Konterscherp zitten verschillende bouwclubs waar ook jeugdbouwdagen worden gehouden. Voor informatie: neem contact op met jeugdbouwclub de Knutselaers.

Foto’s en informatie: Rene Adriaansen

VLNR Piet van der Horst 33 jaar lid, Jos Woudts, Patrick van der velden (Wethouder) en Wim Verbiest. Jos en Wim zijn vanaf de oprichting lid van B.C. de Watertore dus 44 jaar.