Leutstoet voor jubileum BC De Watertore (video)

BERGEN OP ZOOM – Met een vrolijke stoet vierden de leden van BC De Watertore zondag het 44-jarige jubileum. 

In café de Watertoren begon het in 1973 en ook vandaag was dit café het vertrekpunt

De leden verzamelden zich bij café De Watertoren. Tegenwoordig een Turks café, maar destijds de thuisbasis van de bouwclub. De eerste creaties kwamen in 1973 uit de keuken van het café, weet secretaris Frans Koolen. “Toen de eerste creatie werd gebouw maakten de bouwers zoveel rotzooi in de keuken dat de toenmalige uitbaters, Jo en Sjef Aarden, niet meer konden koken omdat alles onder de vuiligheid en polyester zat. Het resulteerde wel al in een eerste prijs bij de loopgroepen”, zegt Koolen.

De marstocht bestond uit onder meer een groep majorettes, een dweilband en een treintje. De stoet liep via de Balsedreef en de Kastanjelaan over het John F. Kennedyviaduct en vervolgens door de Jacob Obrechtlaan en de Burgemeester van Hasseltstraat. Na de Huijbergsestraat kwamen ze aan in de Kerkstraat waar café het Groene Paard de bestemming was.

In het Groene paard was er een natje en een droogje voor de carnavalsvierders. Niet alleen de dweilband zorgde voor feestelijke klanken, want er was ook een lied gemaakt ter ere van de jubilarissen Piet, Jos en Wim. De laatste twee zitten al 44 jaar bij de bouwclub.

Vanuit het café vertrok de leutstoet naar café de Ponderosa. Hier was een receptie voor ter ere van de jubilea.

360-graden-video (door Vincent Krijtenburg):


Bovenstaande video is een 360° video. Klik en sleep als u op de computer kijkt. Swipe het scherm of beweeg het toestel bij gebruik van smartphone of tablet. Als de video niet juist wordt weergegeven (uitgerekt) op uw mobiele apparaat, probeer dan de video te openen in de Youtube-app.

 Slideshow video (door Rene Adriaansen):


You may also like...