Uniek prentenkabinet in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – In een onopvallende flat aan de Kardinaal de Jongweg bevinden zich honderden unieke prenten van de hand van Frits Wiggers. Dit weekend hield hij een expositie.

2016-11-06_BoZ_Prentenkabinet_001

Als lid van kunstenaarscollectief ARSIS heeft Wiggers al meerdere exposities van zijn werk achter de rug. Dit weekend, 5 en 6 november hield hij een expositie van prenten in zijn appartement aan Kardinaal de Jongweg. Helaas viel, waarschijnlijk door het slechte weer, het bezoekersaantal wat tegen.

2016-11-06_BoZ_Prentkabinet_006

Wiggers is afkomstig uit een familie van grafici en drukkers en is van jongs af aan bezig geweest met grafische vormgeving. Na een, helaas niet succesvol verlopen, avontuur met een eigen drukkerij werd hij zelfs enige tijd dakloos maar is weer overeind gekrabbeld en is weer volop bezig in zijn atelier.

Zijn hele oeuvre uit het verleden heeft hij gedigitaliseerd en trots verteld hij over zijn dertig dikke boeken die in de gang van zijn appartement staan, gevuld met honderden afbeeldingen van zijn werk.

Omdat de hoeveelheid werken te groot werd voor zijn appartement wil hij veel ervan, als het eenmaal gedigitaliseerd is, weg doen. Daarom is zijn werk nu ook voor liefhebbers te koop.

Na een lange periode van zwart-wit werk en een blauwe periode is hij nu druk met werk van Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Door bijvoorbeeld werken van van Gogh meer in de wat donkerder stijl van Rembrandt te bewerken en werken van Rembrandt in de lichtere kleuren die van Gogh meestal gebruikte, creƫert hij unieke prenten Binnenkort zal er ook een boek met 150 prenten verschijnen met van Gogh en Rembrandt als thema.

2016-11-06_BoZ_Prentkabinet_005

Ook al is de expositie afgelopen, liefhebbers van unieke prentjes kunnen, na telefonische afspraak (mobiel 0645904214), nog steeds bij Wiggers terecht om de prenten te bekijken en eventueel zelf wat prentjes aan te schaffen.

2016-11-06_BoZ_Prentkabinet_002
Objecten uit de blauwe periode van Wiggers
2016-11-06_BoZ_Prentkabinet_003
Frits Wiggers aan het werk in zijn atelier
2016-11-06_BoZ_Prentkabinet_004
Een klein gedeelte van de enorme verzameling prenten ligt in de woonkamer van Wiggers

You may also like...