Verloskundigen in Bravis ziekenhuis

Verloskundigen Bergen op Zoom, Zuidwesthoek, BIB, Sifra en het Echocentrum tekenden op vrijdag 12 juni een huurovereenkomst met het Bravis ziekenhuis. Daarmee is een nieuwe, officiële stap gezet in de samenwerking van deze praktijken met het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis.

De aanwezigheid van zowel eerste- als tweedelijns zorgverleners in het Moeder & Kindcentrum verstevigt de onderlinge samenwerking. De verloskundigenpraktijken huren een ruimte op de begane grond. Hun spreekkamers liggen naast de poli gynaecologie van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. Op de eerste verdieping vinden de (poli)klinische bevallingen plaats. Sifra, Zuidwesthoek en BIB houden behalve in hun eigen praktijken ook afwisselend spreekuur in een gedeelde spreekkamer in het Moeder & Kindcentrum. Verloskundigen Bergen op Zoom huurt twee ruimten en heeft haar praktijk permanent in het centrum gevestigd.

Vertegenwoordigers van de verloskundigenpraktijken zetten hun handtekening onder het huurcontract. Vlnr.: Anke de Ruijter (Verloskundigen Bergen op Zoom), Marlien van Kempen (Sifra), Janneke van Vliet (Bravis ziekenhuis), Anne Osterholt (Zuidwesthoek) en Simone Evers (BIB). 

Echo’s
Vrijdagmiddag zette ook het Echocentrum Bergen op Zoom e.o. (een samenwerkingsverband tussen de verloskundigen en het Bravis ziekenhuis) en het Echografiebureau Babylook de handtekening onder een huur- en gebruikersovereenkomst. In het Echocentrum worden de screeningsecho’s, oftewel de nekplooimeting voor de combinatietesten en de SEO/20-wekenecho gemaakt. Het centrum verhuisde onlangs van een ruimte in het ziekenhuis naar het nieuwe Moeder & Kindcentrum. Echografiebureau Babylook maakt sinds 1 juli gebruik van de faciliteiten van het Echocentrum. Het bureau, dat zogenaamde pretecho’s maakt, is ook gevestigd in zwangerschapscentrum ROOS bij het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Moeder & Kindcentrum
Het Moeder & Kindcentrum is een initiatief van het Bravis ziekenhuis in samenwerking met Dé Provinciale Kraamzorg, Thebe Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en de eerstelijns verloskundigenpraktijken uit de regio. Door de zorg rondom bevallingen op één plaats te concentreren, wordt nu en in de toekomst voldaan aan de kwaliteitseisen van de overheid. Het centrum is gevestigd bij het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom.

Bron: Bravis Ziekenhuis

You may also like...