Wipneus en Pim met de brandweer op het Wilhelminaveld

BERGEN OP ZOOM – Wipneus en Pim draaiden, voor een enthousiast en af en toe vrij jong publiek, klassieke pop- en disco-nummers en deze avond kon, dankzij een actie van de brandweer, het optreden ook van bovenaf bekeken worden.

Na succesvolle optredens op Pinkpop en Lowlands stonden Edwin van ’t Schip alias Wipneus, en Mark Kneppers alias Pim, nu ook in Bergen op Zoom. Op het Palm Parkies podium op het Wilhelminaveld draaiden ze lekker meezingbare pop en disco songs en wisten het publiek goed mee te krijgen zodat er uit volle borst meegezongen en vrolijk gedanst werd.

Naast het optreden van Wipneus en Pim was er onverwacht nog een andere attractie. Als bewijs dat acties best publiek vriendelijk kunnen hield de brandweer van Bergen op Zoom een ludieke protestactie. De brandweerlieden protesteerden er tegen dat de positie van brandweermensen enorm achteruit gaat. Waar brandweermensen voorheen met hun 55e met pensioen konden gaan, moeten ze nu tot hun 67 doorwerken en nieuwe brandweermensen krijgen slechts een aanstelling voor 20 jaar.

Het publiek was duidelijk blij met de actie. De Palm Parkies bezoekers konden namelijk gratis met de 30 meter hoge hoogwerker mee omhoog en konden zo het Wilhelminaveld en de rest van Bergen op Zoom eens van bovenaf bekijken. Er waren zoveel liefhebbers voor deze attractie, dat er een wachttijd van een uur was voor een ‘ritje’ in de hoogwerker.

Ondanks dat er veel mensen met vakantie zijn, was het toch best druk op het Wilhelminaveld en de sfeer was in ieder geval prima.

Informatie en foto’s: René Adriaansen

You may also like...