10e editie Wielerweekend Calfven op 3 en 4 september

CALFVEN – Het eerste weekend van september wordt de 10e editie van het Wielerweekend Calfven gehouden. Ook viert de organiserende “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” (SBWO) haar 25 jarig jubileum.

2016-08-17_CAL_wielerweekend_001

Samen met RSC De Zuidwesthoek en met ondersteuning van stichting “GP Adrie van der Poel”, organiseert de SBWO de 10e editie van het “Wielerweekend Calfven”. In dit eerste weekend van september is er weer een goed gevuld programma.

Zaterdag
Op zaterdag 3 september worden wedstrijden van de organisatie “Trimbelangen Midden Zeeland” (TMZ) verreden. Dit zijn wedstrijden voor recreanten. Zoals de naam al zegt, worden de meeste wedstrijden in Zeeland gereden maar ook in West-Brabant is TMZ actief.
Op zaterdag begint de eerste wedstrijd om 12.30 uur, de D categorie die 40 km rijden. Een minuut later start de S/P categorie voor een tour van 25 km. De S/P klasse is een categorie voor zowel dames als heren en bedoelt voor de sportfietser die graag eens een keer een koers wil rijden. Daarom is het ook niet nodig een licentie te hebben om in deze klasse mee te rijden.
Voor de meer geoefende rijders start om 13.45 uur de amateur klasse voor 40= amateurs en om 15:00 uur voor de jongere amateurs. Ook hier is een licentie niet nodig. De inschrijven voor deze wedstrijden is in het ontvangstgebouw van “De Remise” aan de Trambaan 54 in Ossendrecht. Er moet een klein bedrag aan inschrijfgeld betaald worden en een schaalhelm is verplicht.
Op de website van TMZ <www.tmzzeeland.nl> is alle informatie te vinden.

Dikke Banden Race
Het Wielerweekend Calfven zou het Wielerweekend Calfven niet zijn zonder de Dikke Banden Races. Elk jaar weer populair bij de jeugd. Vanaf 16.30 uur start de eerste van deze door de RABO gesponsorde wedstijden. Er wordt gereden in een groep kinderen van 3 tot en met 6 jaar, een groep van 7 en 8 jaar, een groep van 9 en 10 jaar en een groep van 11 en 12 jaar. De organisatie zorgt voor de verplichte helmen en rugnummers en alle kinderen krijgen een T-shirt en een medaille.

Inschrijven kan vanaf 15.00 uur op de wedstrijddag aan de wedstrijdtafel in de garage van Trambaan 87 te Ossendrecht of bij voorinschrijving bij Wim Kooiman (secr. SBWO), Trambaan 87, 4641 PG Ossendrecht via de mail kooiman87@home.nl.  Meer informatie is te vinden op www.rabosport.nl/event/dikke-banden-race

2016-08-17_CAL_wielerweekend_002

Zondag
Op zondag neemt de KNWU de vlag over van TMZ. Op hetzelfde parcours als zaterdag, de Trambaan, de Bergstraat, Calfven en dan weer rechtsaf naar de Trambaan worden dan een aantal jeugdwedstrijden verreden, georganiseerd in samenwerking met wielervereniging “RSC de Zuidwesthoek”.

Voor deze wedstrijden is een KNWU licentie verplicht. Er wordt in zeven categorieën gereden en categorie 1 start om 11:00 uur, categorie 2 om 11.15 uur, categorie 3 om 11.30 uur en categorie 4 om 11.55 uur.
Om 12.45 uur starten de ID-renners. De ID klasse is een klasse voor renners met een verstandelijke beperking. Zij kunnen rijden op een racefiets, een tandem of een driewieler (ID staat voor ‘Intellectual Disability’ en dat is in het Nederlands ‘Verstandelijk Beperkten’).
Om 14:00 uur is de strat van categorie 5, om 14:45 uur van categorie 6 en om 15:35 uur van de laatste groep, categorie 7.
Net voor de kruising van Calfven met de Trambaan ligt het hoogste punt van het parcours. De renner die daar het meeste keren als eerste boven komt zal in zijn categorie de bergprijs winnen.

Voor alle wedstrijden is de start en finish op de Trambaan, ter hoogte van het terrein van “De Luchtballon”.

Bron en foto’s: SBWO Ossendrecht

You may also like...