Binnenkort schaatsen op het plein (video)

HOOGERHEIDE – De opbouw van de overdekte ijsbaan in Hoogerheide is in volle gang. 10 december gaat de ijsbaan open.

Uitrollen van de ijsvloer

Al sinds de zomer is de organisatie ‘Evenementen Plein Hoogerheide’ achter de schermen bezig met het voorbereiden op het schaatsseizoen. Vorige maand kwam de ploeg ijsmeesters bijeen om de puntjes op de i te zetten. Deze week startte de opbouw van de overdekte ijsbaan op het Ouwe Raedthuysplein in het centrum van Hoogerheide.

Onder de overkapping is een vlakke houten vloer gelegd van bij 700 vierkante meter. Vrijdag werd de koelvloer uitgerold. Nadat de vloer er helemaal ligt kan het aangesloten worden op de koelmachine, die anti-vries-vloeistof door de vloer pompt. Met een bevroren water als finishing touch, kan er over iets meer dan een week geschaatst worden op het plein.

10 december is de opening van de ijsbaan. Ook worden er evenementen georganiseerd op en rondom het ijs. Zo zijn er op 16 december de kwalificaties van ‘Fluitketelschuiven’. Op 17 december is de finale. Volgens de organisatie kan iedereen meedoen aan de Hoogerheidense Kampioenschap Fluitketelschuiven. “Er wordt in verschillende categorieën gestreden om de eeuwige roem en de eer de eerste winnaar van dit nieuwe evenement te worden. Meedoen kan met een vriendenteam, bedrijfsteam of met een gezin of familie” Teams kunnen zich voor €7,50 inschrijven via: http://evenementenpleinhoogerheide.nl/

 Video van de ijsbaan vorig jaar:

De eerste schaatsen zijn al gearriveerd
Ijsbaan op het plein
Rollen ijsvloerbuizen liggen klaar om gelegd te worden

You may also like...