Drie O’s werken samen voor straatvoetbal in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Ondernemers, Onderwijs en Overheid werken samen om op 5 mei, Nationale Straatvoetbaldag , een straatvoetbal toernooi te organiseren op het Ouwe Raedthuysplein.

Toen Silvia Hubert, van 4COOLKIDS in de Raadhuisstraat haar nieuwe collectie voetbalkleding van Monta binnen kreeg, kwam ze op het idee om als introductie hiervan een straatvoetbaltoernooi te organiseren. Na overleg met de SVBN (Straatvoetbalbond Nederland) werd besloten om het samen met vier andere ondernemers van winkelhart Hoogerheide op te pakken. Maandagmorgen ontvouwden de betrokken ondernemers hun plannen, samen met wethouder Lars van der Beek, Laurens Jansen van de SVBN en Christa Cloots namens het onderwijs.

v.l.n.r. Paul Lucius, Laurens Jansen, Silvia Hubert, Lars van der beek, Marieken de Lange, Liesbeth Clarijs en Christa Cloots

De vier ondernemers van winkelhart Hoogerheide die het initiatief van Silvia opgepakt hebben zijn naast Silvia zelf,  Marieken de Lange van Centrum Fit, Paul Lucius van de Jumbo en Liesbeth Clarijs van Gall&Gall. Naast deze ondernemers werkt de SVBN mee en doen de scholen in de gemeente Woensdrecht samen met de ondernemers van het winkelhart mee met de promotie van het evenement. Ook de gemeente Woensdrecht ondersteunt dit evenement.

De datum 5 mei is gekozen om verschillende redenen. Ten eerste is het die dag Nationale Straatvoetbaldag en Bevrijdingsdag maar ook is het de laatste dag van de voorjaarsvakantie.

Eén van de doelstellingen van de SVBN is het bevorderen van de sociale binding in wijken en aanpak van de (buurt)integratieproblematiek. Daarom is het ook de bedoeling dat kinderen van statushouders betrokken worden bij dit toernooi. Een initiatief dat door Lars van der Beek, de voor integratie verantwoordelijke wethouder, onderschreven wordt. Het toernooi staat voor iedereen open, maar de primaire doelgroep is de jeugd in de gemeente Woensdrecht. Om het toernooi laagdrempelig te houden is deelname gratis!

Het toernooi begint op vrijdagmorgen negen uur op het Ouwe Raedthuysplein en er zijn de hele dag wedstrijden in vier leeftijdscategorieën namelijk van 6 tot en met 9 jaar, bam 10 tot en met 12 jaar, van 13 tot en met 15 jaar en van 16 tot en met 21 jaar.
De winnaars van de laatste twee categorieën stromen door naar de regiofinales. Op de regiofinales strijden de winnende teams van het toernooi van 5 mei, binnen hun leeftijdscategorie, voor een plek in de landelijke finale. In juni worden in Amsterdam de landelijke finales gehouden.

De inschrijving gaat via de website van de SVBN.

Het organisatiecomité is in ieder geval erg enthousiast

 

You may also like...