Dronebouwer Aerobotica presenteert nieuwe drone (video)

HOOGERHEIDE – Dronebouwer Aerobotica presenteerde deze maand een nieuw toestel. Aerobotica is één van de bedrijven die zich op Business Park Aviolanda bezighoudt met onbemand vliegen.

20160222-drone
Expo
Business Park Aviolanda en GeoInfra en Aerobotica waren begin februari aanwezig op The Unmanned Systems Expo. Deze beurs stond geheel in het teken van onbemande systemen zoals vliegende drones, maar ook onbemande duikboten en andere voertuigen.

Inspectie-drone
Tijdens de jaarlijkse expo presenteerde Ali Asghar Nosrati, directeur van Aerobotica een nieuwe drone. Het betreft een zogenaamde quadcopter (vier armen met propellor) met een diameter van anderhalve meter. De drone kan onder meer voorzien worden van een warmtegevoelige camera en sensoren. Het onbemande vliegtuig kan worden ingezet voor inspecties in de agrarische sector, de industriële sector en de beveiliging.

Meetvliegtuig
Op het bedrijventerrein in Hoogerheide zijn nog tal van bedrijven gevestigd die zich bezighouden met luchtvaart. Naast Aerobotica is ook ingenieursbureau Geo Infra actief op het gebied van onbemande luchtvaart. Zij gebruiken een geavanceerd meetvliegtuig genaamd de Geo-Airflight.  Met dit toestel brengen ze een gebied letterlijk in kaart.

Testveld
Business Park Aviolanda ziet graag dat het vliegveld naast het bedrijventerrein en de vliegbasis ingezet kan worden als test- training- en demonstratieveld voor drones. Er lijkt schot in de zaak te komen, aangezien minister Van Miltenburg (regionale ontwikkeling en transport, D66) eerder dit jaar een testvlucht bijwoonde op de vliegbasis.

You may also like...