Eerste exemplaar informatieblad hulplijn Putte overhandigd

HOOGERHEIDE – Vrijdagmorgen werd het eerste exemplaar van het informatieblad, dat begin augustus in Putte huis-aan-huis verspreid zal worden, aan wethouder Lars van der Beek overhandigd.

2016-07-22_Hoo_hulplijn

Henk van de Brug, Erik de Laet en Peter Nuijten overhandigden het eerste exemplaar van het informatieblad en onthulden de postercampagne die binnenkort in Putte te zien zal zijn.

Half juni van dit jaar is in Putte het telefoonnummer 0164-606060 in gebruik genomen. Dit nummer is er voor alle Puttenaren met een vraag over wonen, welzijn en zorg. Het team achter de hulplijn start nu de campagne om het nummer verder te promoten. Met prikkelende zinnen die uit de praktijk gegrepen zijn, wordt erop weergegeven met welke vragen mensen bij 606060 terecht kunnen. Op één van de poster staat bijvoorbeeld de vraag “Kan ik nog wel oud worden in Putte?” en op een andere “Komt die aardige zuster ook bij mij langs, als het mij niet meer lukt?”.

De hulplijn is een nieuw initiatief in Putte. Het is één van voorzieningen die ervoor moeten zorgen dat het dorp, ondanks alle bezuinigingen in de zorg, toch levensloopbestendig blijft met een passend voorzieningenniveau.
Mensen die de hulplijn bellen, krijgen dorpscoördinator Henk van de Brug aan de telefoon. Henk maakt onderdeel het team achter de hulplijn, dat verder bestaat uit Dian Heijnen, WMO-consulent van de gemeente Woensdrecht, wijkzuster Marieke van Opzeeland en de praktijk-ondersteuner van de huisarts in Putte, Nicole Verdult. Zij werken nauw samen om een snelle en adequate oplossing te bieden, waar de mensen in Putte mee geholpen zijn.

De mensen achter de hulplijn werken nauw samen met de zorgcoöperatie, de huisartsen in Putte, Thuiszorg West Brabant, Thuiszorg met aandacht, de gemeente Woensdrecht, de Brede Welzijnsinstelling (BWI), het dorpsplatform Putte en de WMO Adviesraad. De zorgcoöperatie blijft bereikbaar via 06-20255529.

Bron: Gemeente Woensdrecht