Garage Visman in Hoogerheide viert 20-jarig jubileum

HOOGERHEIDE – Garage Visman viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Het bedrijf tegenover de bouwmarkt op het Industrieterrein De Kooi is in de voorbije jaren een begrip geworden in de regio.

20161107-visman01

Peter en An Visman zijn, samen met hun medewerker Muammet Yildirim, de bekende gezichten van het bedrijf. An is steevast te vinden achter de receptie, waar zij de klanten te woord staat en verantwoordelijk is voor de administratie. Peter en Muammet zijn eerste autotechnici en APK-keurmeesters.

20161107-visman03
Vakman Muammet Yildirim in de werkplaats. Een stagiaire kijkt en leert.

Peter en An Visman hebben het bedrijf in november 1996 van Familie Verbraak overgenomen. “Peter was werkzaam geweest bij verschillende garagebedrijven en wilde graag een eigen bedrijf. Toen hij bij Garage Verbraak werkzaam was, vernam hij dat ze wilden stoppen. Dat was zogezegd: kat in ’t bakkie” zegt An. Volgens haar is er in de de afgelopen 20 jaar niet zoveel veranderd qua bedrijfsvoering. “We doen altijd al waar we goed in zijn. We zijn bewust niet gegroeid qua bedrijfsomvang, want door klein te blijven behouden we het persoonlijk contact met de klanten. Zowel in het verleden als in het heden zijn we vertrouwd en dichtbij.”

Voordat ze een garagebedrijf hadden, was An werkzaam in de jeugdhulpverlening. Dat lijkt een compleet andere wereld, maar An ziet wel enige gelijkenissen. “Het is allebei een vorm van dienstverlening. Goede en duidelijke communicatie met de klant vinden we heel belangrijk”.

Peter heeft al ruim 40 jaar ervaring als automonteur. Hij werkte onder andere in Den Haag bij de Honda-dealer. Het automerk Honda heeft nog altijd een speciaal plekje in zijn hart. Voor privé-gebruik heeft hij dan ook de twee jong-klassiekers Honda Civic Shuttle en een Honda Civic coupe in gebruik.

Een opvallende verschijning in de showroom is de klassieker Borgward Isabella, een rode limousine uit 1958. Deze auto is een goed voorbeeld van een klassieker waar Peter maar al te graag aan werkt. “Ik heb wat met klassiekers. Je sleutelt veel meer met mechanische onderdelen en het ziet er mooier uit. Vanaf de jaren ’90 vorige eeuw heeft de electronica heel sterk zijn intrede gedaan in de autowereld. Er kwamen vervolgens steeds meer computers in de auto. Dit levert voor de bestuurder meer luxe en gemak op, maar vraagt van het autobedrijf bij vervanging van onderdelen of reparatie van de auto wel speciale apparatuur en deskundigheid. Deze apparatuur en deskundigheid hebben we allemaal in huis”, zegt Peter.

Bij Garage Visman vindt u ook het Kentekenloket om een voertuig op naam te kunnen zetten en een Tamoil Tankstation. Het echtpaar is echt trots op de afgelopen 20-jaar en ziet uit naar het 25-jarig jubileum!

Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Garage Visman op Regioactueel.nl


Dit is een gesponsord bericht.