High Tea & Pie opent deze week in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Komende donderdag (1 december 2016) gaat High Tea & Pie open in de Raadhuisstraat in Hoogerheide, een winkel met taarten, gebak en cadeauartikelen.

20161129-hightea-pie2
Klanten

Eigenaar van het bedrijf is de 19-jarige Elanie Tak. Zij begon op haar zeventiende met het decoreren van taarten en cupcakes. Van het begin af aanwas er genoeg animo voor haar eetbare creaties. “Eerst werden familieleden en vrienden klant, maar er kwamen ook steeds meer mensen via Facebook of mijn website bij mij terecht”, zegt Tak. Tot op de dag van vandaag krijgt ze meerdere bestellingen per dag binnen. Elanie Tak levert bruidstaarten, verjaardagstaarten en traktaties maar ook complete high-tea- of babyshower-arrangementen.

Assortiment
Niet alles wat verkocht gaat worden in de winkel is eetbaar. In het assortiment zitten ook leuke cadeau-artikelen en woonaccessoires van het merk Clayre & Eef. 20161129-hightea-pieZo verkoopt ze borden, schaaltjes, etagères maar ook brillenkokers en paraplu’s.

Verbouwing
Wie de winkel aan de Raadhuisstraat 71a nu binnen loopt krijgt al een goed beeld van hoe de winkel er uit komt te zien. De geur van nieuw meubilair moet nog plaatsmaken voor de zoete geur van gebak en lekkernijen. Met haar moeder Jolanda, en haar tante Marion legt ze de laatste hand aan de inrichting van de zaak. Sinds oktober heeft Elanie Tak de sleutel van het pand, waar voorheen een nagelstudio zat. “De dag dat ik de sleutel kreeg, zijn we gelijk aan de slag gegaan. Alle muren zijn geverfd, en het meubilair is in elkaar gezet. Achter de toonbank met een vitrine en de kassa is een werkplek waar het decoreren van taarten plaats gaat vinden. De oven en mixer staan in een afzonderlijke ruimte in verband met het geluid van de apparaten.

Openingsacties
Donderdag gaat de winkel open van 15:30 uur. De eerste vijftig klanten krijgen 20% korting. Zwarte Piet is ook aanwezig met heerlijk strooigoed. De winkel is voor iedereen open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondagochtend kunnen bestellingen opgehaald worden.

20161125-hightea-pie5

You may also like...