JVB Logistics eerste gebruiker De Kooi 2

HOOGERHEIDE – Met het afschieten van vier confetti kanonnen opende Jeroen van Beeck, een van de directeuren van JVB Logistics, op zaterdagmiddag hun nieuwe vestiging aan de Jac Jansenweg in Hoogerheide. JVB Logistics is het eerste bedrijf op het nieuwe bedrijventerrein de Kooi 2.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_001

Voorafgaand aan de knallende opening ontving de firma JVB een Woensdrechtse vlag van burgemeester Steven Adriaansen, die samen met wethouder Hans de Waal namens de gemeente Woensdrecht aanwezig was.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_002

De opening van de nieuwe vestiging van dit internationaal transportbedrijf met vijftig vrachtwagens was de eerste van twee openings-ceremonieën.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_plan
Een schets van het nieuwe terrein

Toen de confetti van de opening van JVB weer uit de lucht was werd ook het bedrijventerrein zelf symbolisch geopend, door het planten van de eerste boom in de ecologische verbindingszone langs het bedrijventerrein.

Van de Kooiweg naar de Huijbergseweg loopt, parallel aan de randweg een groenstrook die er voor moet zorgen dat dieren van het Kooibos en het gebied bij de vliegbasis, naar het groen aan de Huijbergseweg kunnen komen.

Het planten van de boom werd met een zware delegatie gedaan. Naast burgemeester Adriaansen en wethouder de Waal, hielpen ook de directieleden Marc en Jeroen van Beeck van JVB en Luc de Nijs van De Nijs-Soffers mee.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_003

Vijf man met twee schoppen werkt niet optimaal dus na de officiële ceremoniële schep aarde in het gat waar de boom stond, werd de rest van het werk, tot hilariteit van de omstanders, heel snel gedaan door twee man met elk een schop.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_004

De Jac Jansenweg, waar JVB Logistics nu gevestigd is, werd op woensdag 14 september door luchtmachtkolonel Peter de Boer, Burgemeester Adriaansen en de voormalige voorzitter van de Luchtmacht Zweefvliegclub op Woensdrecht officieel geopend. Jacobus Adam Jansen naar wie de straat genoemd is, was de oprichter van de Bergen op Zoomsche Zweefclub. In de zomer van 1935 de eerste gebruiker van vliegveld De Eendekooy, nu vliegbasis Woensdrecht.

JVB Logistics
Het bedrijf JVB Logistics is ontstaan uit het samengaan van de transportfirma van Marc van Beeck uit Rucphen en de transportfirma Gebroeders Jansen uit Ossendrecht. Na een paar jaar in Ossendrecht is de firma nu naar De Kooi 2 verhuist.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_006

Een aantal van de voordelen van dit terrein voor JVB zijn de ruimte voor alle vijftig vrachtwagens, mogelijkheden voor een grotere heftruck, meer aansluitingen voor koelcontainers (reefers in vakjargon), de goede zichtbaarheid vanaf de randweg, een snelle toegang tot de snelweg en een ruime mooi ingerichte kantine voor het personeel.

2016-11-26_Hoo_DeKooi_2_005
Mede-directeur Helma van Beeck in de nieuwe kantine

Tot voor een paar jaar, zaten de chauffeurs die van een lange rit terugkwamen aan de keukentafel bij de familie van Beeck. In het nieuwe pand is er op de eerste etage een lichte en ruime kantine en komt er zelfs een dartbord in de hal voor de kantine te hangen.

 

Bedrijventerrein De Kooi 2
Het circa 37.000 m2 grote bedrijventerrein is ontwikkeld door en eigendom van De Nijs-Soffers en de firma Van Kempen.

JVB Logistics gebruikt nu 10.000 van de 37.000 beschikbare vierkante meters. De volgende nieuwe gebruiker zal Yorick Beijers zijn met zijn bestratings-bedrijf. Dit zal op het terrein naast JVB gevestigd worden. Ondertussen zijn er al een aantal bedrijven die zich ook op dit terrein willen vestigen waardoor het terrein binnen niet al te lange tijd voor het grootste gedeelte gevuld zal zijn.

Deze succesvolle ontwikkeling sluit goed aan bij het besluit dat de gemeente Woensdrecht in 2012 genomen heeft, namelijk om de ontwikkeling van dit soort gebieden niet als gemeente te doen, maar dit aan particuliere ontwikkelaars over te laten zodat de gemeente geen risico loopt. Zoals wethouder de Waal zei: “De gemeente zal hierdoor wat minder verdienen aan de grond, maar de gemeente loopt ook geen risico op een enorme financiële strop, zoals sommige andere gemeenten in de regio wel gehad hebben“.