Nachtelijke oefening vanaf vliegbasis

HOOGERHEIDE – Van dinsdag 6 op woensdag 7 september en van vrijdag 9 op zaterdag 10 september wordt er ’s nachts met enkele helikopters en vliegtuigen geoefend vanaf vliegbasis Woensdrecht.

20160906-nachtvliegen

Defensie besloot deze oefening bij nacht te faciliteren om realistisch te kunnen trainen. De geoefendheid van eenheden die een directe bijdrage leveren aan veiligheid is noodzakelijk. Defensie is zich er van bewust dat deze oefening overlast geeft op de omgeving. Ze hoopt desondanks dat de omgeving zal begrijpen dat veiligheid niet vanzelfsprekend is en dat de eenheden die voor de veiligheid verantwoordelijk zijn ook ’s nachts moeten trainen.

De vliegtuigen en helikopters vertrekken en arriveren op vliegbasis Woensdrecht. De daadwerkelijke oefening vindt plaats op een oefenterrein in de omgeving van de Veluwe.

Aanvullende maatregelen
De Militaire Luchtvaart Autoriteit heeft een vergunning afgegeven voor de nachtelijke vliegbewegingen op grond van het oefenbelang en de aanvullende maatregelen voor de omgeving. De routes voor nadering en vertrek worden door de vliegbasis zo veel mogelijk verspreid zodat de overlast beperkt wordt.
Voor meer informatie over vliegbewegingen, zie http://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen/ of NOS teletekst pagina 766. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder of via het gratis nummer 0800 – 022 6033.

jkr_Hoo_ingang_vliegbasis

Bron: Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht

You may also like...