Regiokalender: Veel Kerstmis en muziek

HOOGERHEIDE – Veel muziek en kerstmis de komende dagen! Op Regioactueel ziet u een overzicht van komende activiteiten/evenementen in de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en omstreken.


Zaterdag

201612-schaatsenZaterdag is er in Heerle een kerstmarkt op het kerkplein met entertainment, warmtevuren, korengezang en diverse kinderactiviteiten. Op dezelfde dag is er in de Droomfabriek in Halsteren een markt met handgemaakte producten zoals sieraden, kerststukjes, vintage en eigentijdse producten.

Wie liever de rust opzoekt kan zaterdag wandelen in de abdijbossen in Ossendrecht onder begeleiding van natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en IVN Groene Zoom. “De gids zal u door het gebied leiden en vertellen over de bijzonderheden van de aanwezige natuur, met de nadruk op de natuurontwikkeling. Ook zal over de bewogen geschiedenis van de Volksabdij verteld worden.”

Vanaf 19:00 uur is Hoogerheide de opening van de ijsbaan. Lees het artikel over de voorbereidingen: Binnenkort schaatsen op het plein.

Stichting Happynezz organiseert een Black-Tie event in restaurant ’t Geheim van Bergen. Tijdens de avond staan lekker eten, een warme sfeer en natuurlijk geld ophalen voor het goede doel centraal. De opbrengsten van de avond komen volledig ten bate van Happynezz.

Op zaterdagavond is er in café ’t Klavertje in Hoogerheide een muziekavond in het teken van André Hazes. Weer heel wat anders is het kerstconcert van a-capellakoor Voices In Harmony uit Poortvliet in De St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren.

Zondag

201612-kerstmisOp zondag 11 december vind voor de derde keer de kerstmarkt in Ossendrecht plaats.
Een markt met een nostalgische uitstraling met Ossendrechtse ondernemers, winterbraderie, rommelmarkt, creativiteitsmarkt, boekenmarkt, rommelmarkt en diverse optredens. Verder is er de kerstman en diverse figuranten om het plaatje compleet te maken. In de protestantse kerk aan de Dorpstraat is er een middag vol muziek. In Putte is er een Santarun.

Harmonie Aurora geeft vanaf 15:00 uur een concert in de Sint-Jozefkerk in Woensdrecht. “Het wordt een muzikale opwarmer voor kerst, met een mooi, divers programma. Van Bach tot de Disneyfilm Frozen, van Samuel Barber tot een Crazy Christmas-medley.”

Diverse carnavalsbouwclubs organiseren op zondag 11 december een opendag op de Remise te Calfven.

Mannenkoor Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea geven hun traditionele Kerstconcert in de Sint Catharinakapel te Bergen op Zoom. In de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom breng het Concertkoor het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach ten gehore.

 

Bekijk het overzicht in de Activiteitenkalender: http://www.regioactueel.nl/activiteiten-kalender/