Dylan Groenewegen wint 2e etappe Ster ZLM Toer

HOOGERHEIDE – Donderdagmiddag was de gemeente Woensdrecht weer het centrum van de wielersport met de doorkomst en finish van de tweede etappe van de Ster ZLM toer. Deze etappe werd gewonnen door Dylan Groenewegen.

Nadat de renners vanaf de start locatie aan de Hof van Tholen in Tholen vertrokken waren kwamen ze, via na een rit over de Oesterdam en aansluitend een lus van ruim 50 kilometer, voor de eerste doorkomst langs de Huijbergseweg in Hoogerheide Na deze eerste doorkomst reden ze nog een paar ronden van 16 kilometer door de gemeente Woensdrecht.

Tot vlak voor het einde reed er een kopgroep met zes renners, Stan Godrie, Jimmy Turgis, Joey van Rhee, Rens te Stroet, Jasper Hamelink en Rick Ottema die uiteindelijk toch weer door het peloton ingehaald werden.

De kopgroep
Het peloton

Rond kwart over drie kwamen de renners weer de Huijbergseweg over en werd de klok voor de laatste ronde geluid.

Nog één ronde te gaan.
Klaar voor de laatste ronde

Om een uur of vier was het dan zo ver. Doordat het peloton de kopgroep weer opgeslokt had gingen de renners in een massasprint op de finish af, waarbij Dylan Groenewegen duidelijk als eerste over de streep kwam.  De tweede plaats in deze tweede etappe van de Ster ZLM Toer was voor de Duitse Max Walscheid en de derde plaats was voor de Nederlander, Moreno Hofland.

Massasprint….
…. gewonnen door Dylan Groenewegen

Hoewel het toch een gewone doordeweekse dag was, stond er veel en enthousiast publiek langs het stuk parcours aan de Huijbergseweg  voor de doorkomst, de finish en de huldiging.

Veel enthousiast publiek

Trots op ‘hun’ wielergemeente stonden ook de wethouders Hans de Waal en Martin Groffen en burgemeester Steven Adriaansen op het podium om de winnaar van deze etappe en de overige winnaars te feliciteren en een goodiebag van Woensdrecht te overhandigen.


Naast de huldiging van de winnaar werden er nog een aantal renners op het podium geroepen. Zo won onder andere de Fransman Jimmy Turgis de Wim Jeremiasseprijs voor strijdlustigste renner en werden de witte, rode en gele trui uitgereikt. De gele trui ging naar de leider in het algemeen klassement, de Tsjechische Primoz Roglic.

 

De Ster ZLM toer bestaat totaal uit vijf etappes. De eerste is de proloog in Westkapelle, de tweede etappe, die vandaag gereden werd was de etappe van Tholen naar Hoogerheide. De derde etappe is een rit door Zuid-Limburg met start en finish in Buchten. De vierde etappe wordt in België gereden, van Verviers naar La Gileppe en de laatste etappe wordt op 18 juni gereden, met start en finish in het Brabantse Oss.

You may also like...