Veel reacties op de inloopavond over bestemmingsplan “Verlengde Duinstraat”

HOOGERHEIDE – Een groot aantal belangstellenden, buurtbewoners en geïnteresseerden voor de bouwkavels was afgekomen op de inloopavond over bestemmingsplan “Verlengde Duinstraat, Hoogerheide”. Het betreft een plan voor 27 woningen achter de bestaande woningen aan de Verlengde Duinstraat en Wouwbaan.

Achtergrond
In 2011 is de eerste versie van het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. Na een aantal herzieningen, onder andere na een uitspraak van de Raad van State, is eind 2016 het huidige voorontwerp ter inzage gepubliceerd.

Vanaf 22 december 2016 lag het bestemmingsplan “Verlengde Duinstraat, Hoogerheide” voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Deze periode eindigt dus begin februari.

Het bestemmingsplan betreft het mogelijk maken van de bouw van 27 vrijstaande woningen op het huidige grasland achter de bestaande woningen aan de Verlengde Duinstraat en Wouwbaan. De bouwpercelen met een oppervlak variërend van 430 tot 900 m2 zullen verkocht worden voor een bedrag tussen de 220.000 en 270.000 euro.

Als het bestemmingsplan goedgekeurd wordt, zouden de bouwkavels begin 2018 opgeleverd kunnen worden. De verkoop van de bouwkavels zou dan na de zomer kunnen starten. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar mogelijke explosieven uit de tweede wereldoorlog en naar eventuele archeologische vondsten.

De inloopavond
Op dinsdag 10 januari konden belangstellenden, buurtbewoners en potentiële kopers ’s avonds in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide het voorontwerp bestemmingsplan bekijken, vragen stellen en een uitleg krijgen van medewerkers van de gemeente en van de projectleider van ‘Ruimte voor Ruimte’ die het project begeleid.

Op grote panelen waren de plattegronden opgehangen zodat goed te zien was wat de plannen inhielden.De belangstelling was groot.

De projectleider van ‘Ruimte voor Ruimte’, Marius Schoppink vertelde dat hij al veel mensen gesproken had die geïnteresseerd waren in de mogelijkheid van aankoop van een bouwkavel in dit plan, maar er waren ook een aantal bewoners van de Verlengde Duinstraat en Wouwbaan die bezwaren hadden tegen de plannen.

Er waren bewoners die klaagden dat ze geen brief van de gemeente hadden gekregen over de plannen maar het via de media moesten horen. Ook was er de angst dat de brandgang achter de woningen rommelig zou worden en overlast zou geven door hangjongeren. Vanzelfsprekend was er niemand blij met het verdwijnen van het vrije uitzicht.

Triest was het verhaal van de familie Kreyveldt die in 2015 hun droomhuis met vrij uitzicht dachten gekocht te hebben. Nu hoorden ze tot hun schrik dat de ontsluitingsweg naar de nieuwe woningen pal naast hun huis komt en dat hun vrije uitzicht achter het huis verdwijnt. “De makelaar had gezegd dat het nog zeker tien jaar zou duren voor er hier gebouwd zou worden” verzuchtte de heer Kreyveldt. “Als we het geweten hadden, hadden we het huis nooit gekocht“.

De procedure
Tijdens de bovengenoemde periode van zes weken konden, en kunnen, belanghebbenden ideeën en klachten schriftelijk indienen. Deze avond lagen daarvoor ook speciale formulieren op de tafels.

De gemeente beoordeelt deze gegevens en zal dan, met eventuele aanpassingen, met een definitief ontwerp komen.
Via de gebruikelijke kanalen zal dit gepubliceerd worden, waarna officieel bezwaar aangetekend kan worden. Wanneer deze stap ook genomen is, kan het bestemmingsplan definitief worden en kan er begonnen worden aan het bouwrijp maken van de grond.