De L’Oslopers uit Ossendrecht steunen het Pre-Roparun team

OSSENDRECHT – Bij de doorkomst in Ossendrecht, rond vijf uur op zondagmorgen, werd het Pre-Roparun team vergezeld door Roparunteam L’Oslopers.

2016-03-20-Oss_Ropa_25_003
De lopers komen door de welkoms-poort

Op vrijdagmiddag was de Pre-Roparun met vijfentwintig leden van de organisatie, van start gegaan in Parijs. De Pre-Roparun is een actie van de organisatoren van de Roparun die nu zelf het parcours afleggen, als viering van het vijfentwintig jarige bestaan van de Roparun. De Roparun is een estafette wedstrijd van Parijs naar Rotterdam, die tot doel heeft geld in te zamelen voor de ondersteuning van mensen met kanker.

Zoals ook bij de “gewone” Roparun, werden de deelnemers in Ossendrecht feestelijk ontvangen door de Ossendrechtse Roparun supporters, die voor de gelegenheid op het parcours  een welkoms-poort opgesteld hadden waar de lopers doorheen kwamen.

Het Roparunteam L’Oslopers, dat deze zondag sowieso al een training gepland had, besloot de start van de training te verzetten naar de doorkomsttijd van de Pre-Roparun, zodat ze dit team moreel konden ondersteunen. Ook voor de L’Oslopers wordt de Roparun van dit jaar een jubileum. Zij doen voor de twintigste keer mee.

Zondagmiddag zal de Pre-Roparun, na vijfhonderdzestien kilometer, finishen bij Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in Rotterdam.

2016-03-20-Oss_Ropa_25_002
Op de markt in Ossendrecht
2016-03-20-Oss_Ropa_25_001
Een feestelijk welkom voor het Pre-Roparun team met vlaggen en spandoeken

Meer informatie over de Roparun en de doelen die zij steunen is te vinden op hun website, www.roparun.nl

You may also like...