Vrachtwagens met rioolwater door problemen zuivering

OSSENDRECHT – In Ossendrecht rijden sinds donderdag vrachtwagens met rioolwater door problemen bij de rioolwaterzuivering van waterschap Brabantse Delta. Mogelijk zijn vissen in een nabij gelegen vijver dood gegaan als gevolg van de slechte waterkwaliteit.

20160922-rioolwaterzuivering
archieffoto: Regioactueel.nl

Tijdens een standaardmeting is er een verslechterde kwaliteit van het gezuiverde rioolwater geconstateerd.  Met het blote oog is niets zichtbaar en er is geen sprake van geuroverlast. Uit voorzorg wordt het rioolwater nu niet naar de zuivering gebracht maar per vrachtwagen vervoerd en gebufferd in tanks op de rioolwaterzuivering in Bath.

Wat de oorzaak is, is nog onbekend en wordt onderzocht. Morgenmiddag hoopt het waterschap te weten wat de verslechterde kwaliteit veroorzaakt om passende maatregelen te nemen en de zuivering zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen. Op de rioolwaterzuivering in Ossendrecht wordt het rioolwater van de huizen en bedrijven uit Ossendrecht en Calfven schoon gemaakt. Dat gezuiverde water komt normaliter terecht in het Schipperskil en uiteindelijk afgevoerd naar de Westerschelde.

Op 2 kilometer van de zuivering zijn in een vijver ongeveer 50 dode vissen geconstateerd. Deze vissen worden geruimd. Een verband met de verslechterde waterkwaliteit is niet zeker, maar daarmee wordt wel rekening gehouden.