Eindelijk weer een zebrapad in Putte

Na een jaar brieven schrijven en praten bij de gemeente, waren de leden van het dorpsplatform Putte maandagmorgen blij dat er uiteindelijk weer een zebrapad over de Antwerpsestraat is aangelegd.

2015-06-29_PUT_zebrapad_003
Het zebrapad wordt officieƫl in gebruik genomen

Samen met Dhr. Schouteten, Piet van der Poel, Lout Vreeken en Paul Dekkers van het dorpsplatform naam wethouder Jeffrey van Agtmaal het zebrapad rond kwart voor twaalf in gebruik maar eerst tracteerde de wethouder alle aanwezigen op wat lekkers.

Het zebrapad ligt op de Antwerpsestraat ter hoogte van het Kruidvat, op de plek waar vroeger, voor de 30 km zone werd ingesteld, ook een zebrapad lag.

In verband met de Europeese richtlijnen betreffende 30 km zone’s is het zebrapad toen verwijderd maar gezien de verkeersdrukte in de Antwerpsestraat was het, met name voor kindereen en ouderen, erg moeilijk geworden om over te steken. Het dorpsplatform kreeg hier dan ook regelmatig klachten over en heeft daarom het verzoek richting gemeente gedaan om dit zebrapad terug te krijgen.

De mensen van de aannemer hadden de hele morgen hard gewerkt om het zebrapad op tijd klaar te krijgen en dat was precies op tijd gelukt.

De leden van het dorpsplatform waren erg blij met het nieuw aangelegde zebrapad maar wat het dorpsplatform betreft zouden ze het liefst ook nog weer een zebrapad ter hoogte van de fietsenwinkel Marc Guns hebben, waar voorheen ook een zebrapad lag.

2015-06-29_PUT_zebrapad_001
Nog even de laatste stenen opruimen voor de in gebruikname
2015-06-29_PUT_zebrapad_002
Wethouder Jeffrey van Agtmaal had voor iedereen een tractatie
2015-06-29_PUT_zebrapad_004
De eerste “echte” gebruikers van het nieuwe zebrapad

You may also like...