Expositie van Fotogroep Look in kasteel Ravenhof

PUTTE/STABROEK – De Belgisch-Nederlandse Fotogroep Look heeft zijn jaarlijkse expositie op de tweede verdieping in kasteel Ravenhof, op de grens van België en Nederland.

2016-11-12_PUT_FGLOOK_000
Kasteel Ravenhof is de thuisbasis van Fotogroep Look

Fotogroep Look hield vorig jaar de jubileum expositie voor het dertigjarig bestaan. Na sinds de oprichting omzwervingen gemaakt te hebben langs diverse locaties werd in kasteel Ravenhof uiteindelijk de gewenste locatie gevonden. Op de zolder van het kasteel heeft de club een studio ruimte waar elke tweede woensdagavond op even weken de leerzame en gezellige clubavonden gehouden worden.

De secretaris van de club, Ronald Root vertelde dat Fotogroep Look het afgelopen jaar veel nieuwe leden heeft gekregen. Het ledenaantal groeide van tien naar drieëntwintig leden. De nieuwe leden zijn, volgens Ronald, voornamelijk goed gemotiveerde beginners. Ondanks het grotere aantal leden blijft het een gezellige vriendenclub.

Op de expositie zijn veel verschillende stijlen te zien. Portretfoto’s, soms in kleur, soms in zwart-wit, natuurfoto’s waar de fotograaf soms uren in de kou heeft liggen wachten voor het juiste moment, stillevens, foto’s van vervallen gebouwen en treinen in sprekende kleuren, macro foto’s van insecten, er is voor iedereen wel wat moois te zien.

Fotogroep Look onderhoud ook nauwe contacten met fotoclub Kordial in Ieper in België. Om en om komen ze jaarlijks bij elkaar op bezoek. Dit jaar, in verband met de herdenking van de 1e wereldoorlog was de bijeenkomst in Ieper. Ook zijn er contacten met fotoclubs in Bergen op Zoom en Steenbergen.

Informatie over het Fotogroep Look is te vinden op hun website www.fglook.be.

2016-11-12_PUT_FGLOOK_001
Het ontvangstcomité bij de ingang van de expositie
2016-11-12_PUT_FGLOOK_002
Er was veel belangstelling voor de expositie. (op het paneel links foto’s van Debbie Elve)
2016-11-12_PUT_FGLOOK_004
Vera Jordens bij één van haar natuurfoto’s
2016-11-12_PUT_FGLOOK_003
Modelfoto door Marc Janssen
2016-11-12_PUT_FGLOOK_005
2 en 3 dimensionaal paardebloempluis
2016-11-12_PUT_FGLOOK_006
Peter Rooms (helemaal links) verteld over één van zijn foto’s
2016-11-12_PUT_FGLOOK_007
Zwart-wit portretten door Peter Marcon

De tentoonstelling is ook op zondag 13 november nog te bewonderen.

You may also like...