Elfde van de elfde in de regio

Op vrijdag 11 november 2016, de elfde van de elfde begint het carnavalsseizoen in Ostrecht, Wjeeldrecht, Put en Buntland, ’t Sanegat en ’t Krabbegat.

20160205-kinderoptocht-011
Ossendrecht / Ostrecht

Vorig jaar heeft carnavalsvierend Ostrecht afscheid genomen van Nar Petterke, na een ambtsperiode van maar liefst 11 jaar. Op vrijdag de 11de om 11 over 11 wordt het nieuwe carnavalsmotto, “Daans en h’Os mej in ut rond”, voorgesteld aan de Bronzen Os op de Markt. Hierbij zal de Bronzen Os ook kennis maken met de nieuwe Nar van Ostrecht! Deze plechtigheid wordt gehouden in café Bolle Henk waar de Raad van Elf om 18:00 uur, tijdens een besloten verkiezing, de Prins en Nar via een stemmingmakende stemming zullen kiezen.

Daarna is vanaf 20:00 uur iedere carnavalsliefhebber van harte welkom in café Bolle Henk om de presentatie en bekendmaking van de Prins en Nar van 2017 bij te wonen. Tegen 11 uur vertrekt iedereen dan gezamenlijk naar de Bronzen Os op de Markt voor een ludieke presentatie van het motto, waarmee dan ook het carnavalsseizoen 2017 officieel wordt geopend. Aansluitend wordt in café Bolle Henk deze viering voortgezet tot in de kleine uurtjes.

Woensdrecht & Hoogerheide / Wjeeldrecht

Karnavalsstichting de Snoeken zal op 11 november de Prins, Nar, Grootste Boer, Garde en de leden van de boerenploeg aan het publiek voorstellen. Voor dat het zover is zal de gehele stichting de eed afleggen voor komende carnaval om 22.40  in Café De Herberg Het Vervolg. Hierna wordt op ludieke wijze de Top 4 aan het publiek voorgesteld. Daarna wordt dan het motto en het nieuwe liedje bekend gemaakt. Vanaf dat moment zijn het Insigne en de CD te koop.

Putte / Put en Buntland

Even leek het er naar uit te zien dat het carnavals feestje in Put en Buntland zou verdwijnen door een gebrek aan vrijwilligers.
Maar er hebben zich toch aantal mensen zich spontaan aangemeld bij het oude bestuur en hebben de draad weer opgepakt.
Tijdens de eerste vergadering is er gezamenlijk besloten er de schouders met zijn allen onder te zetten, zodat het carnavals feest in Put en Buntland voorlopig weer door kan gaan. Op 11-11 horen Put en Buntlanders wat het nieuwe motto zal zijn. Ook wordt het nieuwe liedje bekend gemaakt en het nieuwe insigne wordt getoond. Dit alles in MFC De Biezen.

Huijbergen / ’t Sanegat

Carnavalsvierend Sanegat viert elluf-elluf met een Mega Apres Ski Party in Zaal Vaeders Hoefke. De zaal is open vanaf 22:00 uur.

Bergen op Zoom / ’t Krabbegat

In ’t Krabbegat wordt het Vastenavendvuurke officieel aangestoken. Alle Krabben beloven Geit van Mie d’n Os op ‘t Bleekveldje dat ze er een “stik-stééngèève Vastenavend” van gaan maken.

You may also like...