Verduurzaming openbare verlichting met LED

HOOGERHEIDE – Op 27 oktober jl. heeft het college van burgemeester en wethouders zijn goedkeuring gegeven aan het beleidsplan openbare verlichting 2015-2018. 

2015-10-31_Hoo_Gemeentehuis_000

Als ook de raad in december akkoord gaat, worden in 2016 alle lantaarnpalen in de gemeente Woensdrecht voorzien van LED-lampen. Deze verduurzaming is beter voor het milieu en levert een besparing op. De kosten voor de omzetting naar LED-verlichting zijn eenmalig zo’n € 250.000,-.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Jeffrey van Agtmaal:
“LED-verlichting is qua kwaliteit net zo goed als de huidige gloeilampen. De duurzaamheid is alleen vele malen groter. Reden genoeg om de raad het voorstel te doen om alle lantaarnpalen te voorzien van LED-verlichting. Op een aantal plaatsen is dit al gebeurd tijdens renovatieprojecten en de ervaringen zijn er prima”.

Verduurzaming van de openbare verlichting levert een besparing op van zo’n 30% in de energiekosten. Dit komt neer op zo’n € 27.000,- op jaarbasis. Ook de onderhoudskosten kunnen naar verwachting naar beneden met een kleine € 41.000,- per jaar. LED-lampen gaan vier tot vijf keer langer mee.

Daarnaast wordt tevens onderzocht om alle gemeentelijke sport- en verenigingsaccommodaties te voorzien van LED-verlichting.

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...