Wethouder trapt schooljudo af in Putte

Schooljudo_1

305 kinderen van 4 basisscholen hebben de afgelopen weken in de Woensdrechtse kernen op de judomat gestaan. Zo kregen basisscholen de Dobbelsteen, de Klimop en de Poorte tijdens de Koningsspelen op 24 april in Hoogerheide een proefles Schooljudo aangeboden en is basisschool Op Dreef uit Putte onlangs begonnen met een volledig Schooljudo programma van 6 lessen voor de groepen 3 t/m 5. Schooljudo wordt in de gemeente Woensdrecht voor het eerste jaar georganiseerd.

Zichtbaar genieten
Zonder dat de kinderen het wisten, kwam wethouder van der Beek langs om de kinderen bij de eerste lessen op de basisschool Op Dreef aan te moedigen. De wethouder genoot zichtbaar van de les. Van der Beek: “Het is leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan deze activiteit. Door judo werken ze bovendien op een heel leuke manier aan hun zelfvertrouwen. Doordat het op school gegeven wordt, komen veel kinderen met deze sport in aanraking.”

Schooljudo partners
Schooljudo programma op de Op Dreef, maar ook het kennismakingsaanbod op de scholen in Hoogerheide, wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Woensdrecht en BWI Woensdrecht. Samen met Schooljudo partners Zilveren Kruis Achmea en Infotheek maakt de gemeente het financieel mogelijk dat er honderden kinderen belangrijke Skills for Life meekrijgen. Door de steun van de landelijke Schooljudo partners kunnen er jaarlijks zelfs meer dan 30.000 kinderen deelnemen aan het programma.

Impuls aan de breedtesport
Al 10 jaar is Schooljudo het judoprogramma voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar binnen het basisonderwijs. Door met elkaar op gecontroleerde wijze te stoeien, leren de kinderen een aantal belangrijke opvoedkundige waarden. Deze waarden staan zelfs op de speciale judopakken gedrukt. Zo hebben de kinderen tijdens de 6 lessen letterlijk de waarden in hun handen, dus waarden als respect, samenwerken en beheersing vergeten ze nooit meer.

Schooljudo_2

 

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...