Zomer vol kinderactiviteiten in gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE – Er is deze zomer genoeg te doen voor kinderen in de gemeente Woensdrecht, dankzij verschillende initiatieven van vrijwilligers. In Hoogerheide en Ossendrecht is een knutselclub, in Woensdrecht knutseldorp en kindermiddagen. Eind augustus is er Jeugdland.

20160726-kinderactiviteiten

Knutselclub
De knutselclub is opgericht met het oog op kinderen van statushouders in de gemeente Woensdrecht. “We gaan met de kinderen knutselen, vertellen verhalen en leren Nederlandse liedjes. Zo werken we aan de Nederlandse taal- en cultuurontwikkeling van de kinderen ”, zegt initiatiefnemer Erika Jongkees, op die manier verwacht ze bij te dragen aan de inburgering van bijvoorbeeld statushouders. Het is op maandag van 10 tot 12 uur in het jeugdhonk van het BWI (Kromstraat 4, Hoogerheide) en op woensdag van 9:30 tot 11:30 uur in de Protestantse kerk in Ossendrecht (Dorpsstraat 10). Op woensdag is er tegelijkertijd een koffie-uurtje voor bijvoorbeeld ouders. Opgeven is niet noodzakelijk.

Kindermiddag
Herwonnen levenskracht organiseert vijf gezellige kindermiddagen in ’t Blickvelt. Vanaf 27 juli tot en met 31 augustus zijn kinderen tussen 4 en 12 jaar oud op de woensdagmiddagen welkom tussen 13:30 uur en 16:00 uur. Van tevoren opgeven kan in de kringloopwinkel.

Knutseldorp
In een andere ruimte van ’t Blickvelt is er het Knutseldorp. Adri van Zweden is de bedenker van het knutseldorp. Tot drie jaar geleden organiseerde zij in ’t Blickvelt een springdorp met springkussens. Voor de kinderen is er chips en limonade. Een dag knutselen en spelen kost drie euro, een weekkaart kost vijftien euro. Het knutseldorp is de hele maand augustus op maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.

Jeugdland
Stichting jeugd- en jongerenwerk Woensdrecht organiseert de jaarlijkse Jeugdlandweek van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus. Kinderen konden zich hiervoor eerder dit jaar (april) inschrijven.

Inlichtingen
Knutselclub: erika.jongkees@bwiwoensdrecht.nl
Knutseldorp: ammvz@home.nl
Kindermiddag: bestuur@herwonnenlevenskracht.nl
Jeugdland: info@sjjw.org

You may also like...