Succesvolle spelletjesmiddag voor jong en oud

HUIJBERGEN – Op woensdag 9 november vond er in MFC De Kloek te Huijbergen een spelletjesmiddag plaats. Leerlingen van basisschool Ste. Marie speelden spelletjes met ouderen uit Huijbergen.

2016-11-09_Huij_Spelletjes_001

De spelletjesmiddag was georganiseerd door basisschool Ste. Marie in samenwerking met de dorpscoöperatie Huijbergen. De spelletjesmiddag was bedacht door de leerlingen van de basisschool. Lekker een middagje kwartetten, sjoelen en pim-pam-petten met oudere mensen. Het was een groot succes.

2016-11-09_Huij_Spelletjes_002

Zowel de kinderen als de ouderen hadden duidelijk veel plezier. Voor veel oudere mensen is het heerlijk om bezig te zijn met kinderen. Dat was aan de tevreden gezichten af te lezen. Ook de kinderen vinden het geweldig om te doen.

2016-11-09_Huij_Spelletjes_003

De school heeft daarbij tevens als doelstelling hun leerlingen wat bij te brengen op het gebied van burgerschap. Oog hebben voor je medemens en je inzetten voor de maatschappij. Tel daarbij op tal van vaardigheden die je moet inzetten om een middag te organiseren en je hebt een prachtige leerzame samenwerking. Dorpscoöperatie Huijbergen, die zich inzet voor de eenzame en oudere mens, en basisschool Ste. Marie zullen de handen ineen blijven slaan en zijn nu al aan het nadenken over vervolgactiviteiten.

2016-11-09_Huij_Spelletjes_004

2016-11-09_Huij_Spelletjes_005

Bron en foto’s: Daan Buijsen, Directeur basisschool Ste. Marie

 

You may also like...