Bergen op Zoom in de ban van elektrische gitaar

BERGEN OP ZOOM – Bergen op Zoom is rondom de uitreiking van de SENA European Guitar Award in de ban van de elektrische gitaar. Op 9 juli krijgt de fameuze Amerikaanse gitarist Steve Vai de award uitgereikt in Gebouw-T .

20160625-gitaar
Guns n Roses gitarist Slash kreeg in 2014 de Sena european guitar award uitgereikt.

De dagen voorafgaand aan de uitreiking vinden er in de lokale horeca en in Gebouw-T verschillende gitaarclinics en optredens plaats.

Tijdens de Award-uitreiking op zaterdag 9 juli fungeert de V.V.B , de vaste band van Roel van Velzen als huisband. Zij begeleiden deze avond de bekende Nederlandse gitaristen en de voormalige winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher. Adrian Vandenberg, die eerder met Vai in de Engelse hardrockband Whitesnake speelde, zal de award uitreiken. Daarnaast treden onder meer zangeres Anneke van Giersbergen, de band Navarone, gitarist Richard Hallebeek en de gitaartalenten Tom Renet en Rick Moonen op. Prijswinnaar Steve Vai sluit met zijn eigen band de avond af.

De festiviteiten rondom de SENA European Guitar Award starten overigens al op donderdag 7 juli. Die avond geeft voormalig Marco Borsato-gitarist Rob Winter samen met sessie- en bluesgitarist Ruben Hoeke een clinic in Gebouw-T. Ook in het poppodium Later die avond kan men genieten van optredens van twee bands van het Amsterdams Conservatorium in café ’t Slik in Bergen op Zoom. Op vrijdag geeft de V.V.B, de vaste band van popster Roel van Velzen, in ’t Provoosthuis een optreden. Hierbij worden lokale gitaristen opgeroepen om mee te jammen. Daarnaast treden er ook een aantal oud-winnaars aan. Voorafgaand aan het optreden voormalig Anouk- en Keith Caputo-gitarist Jack Pisters op het podium van ‘t Provoosthuis een gitaarclinic.

Organisator Jean-Paul Heck zegt erg content te zijn met het gehele programma. ,,Het is mooi dat heel Bergen op Zoom erbij betrokken is. Gebouw-T en de plaatselijke horeca trekken hand in hand met elkaar op. Daarnaast hebben we een waanzinnig line up en is bijvoorbeeld het optreden van de Velzen Band op vrijdagavond gratis te bezoeken. Een mooiere opmaat voor de eerste Sena European Guitar Award in Bergen op Zoom is niet denkbaar.” De entree voor al deze events is gratis.

You may also like...