Brand door hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM – In een pand aan de Cromwielstraat is tijdens het blussen van een brand een hennepkwekerij aangetroffen.

2016-12-26_BoZ_Brand_001

Om half vier ’s morgens op tweede kerstdag werd de brandweer gealarmeerd voor rookontwikkeling vanuit een bovenwoning van een pand aan de Cromwielstraat. De politie kwam als eerste aan en kort daarna kwam ook de brandweer ter plaatse met een bluswagen en een hoogwerker.

Tijdens het blussen van de brand ontdekte de brandweer een hennepkwekerij in de woning, met vermoedelijk 400-500 hennepplanten. De politie is een onderzoek gestart en de hennepplanten zullen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf opgeruimd worden.  Ook Enexis was aanwezig in verband met de stroomvoorziening van de kwekerij.

2016-12-26_BoZ_Brand_002

2016-12-26_BoZ_Brand_004

2016-12-26_BoZ_Brand_005

Foto’s en informatie: Rene Adriaansen

Brandgevaar

In veel gevallen is er bij hennepkwekerij sprake van amateuristische stroomvoorziening. Vaak wordt de elektriciteit buiten de meter om gestolen. Dat kan zorgen voor brandgevaarlijke situaties, waarbij niet alleen de bewoners zelf maar ook omwonenden gevaar lopen. Heeft u het vermoeden van een wietplantage in uw omgeving? Meld dit dan via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Aanwijzingen die kunnen duiden op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen en/of gordijnen die nooit opengaan;
  • Verdacht gedrag op onregelmatige tijden van onbekende personen met onbekende voertuigen.

You may also like...