Woningbrand Ossendrecht ontstaan in frituurpan

OSSENDRECHT – De brandweer ging donderdagavond met meerdere wagens naar een woningbrand aan het Moleneind in Ossendrecht. De brand was ontstaan in een frituurpan.

De brand, die ontstaan was in een frituurpan, was volgens de brandweer snel onder controle maar veroorzaakte zoveel rookschade dat de bewoners niet terug naar huis konden. Er waren geen persoonlijke ongelukken, maar de kat heeft de brand helaas niet overleefd. De brandweer heeft de bewoners geholpen om enkele belangrijke spullen uit huis te halen.

Het was al de tweede keer in een paar jaar dat de brandweer hier een brand moest blussen. Op 28 oktober 2013 was er ook al een keer brand op dit adres.

Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners op te vangen en te helpen met het afhandelen van de schade.

Stichting Salvage is een, door de leden van het Verbond van Verzekeraars opgerichte, onafhankelijke stichting. Salvage helpt gedupeerden  van een brand met de eerste hulp en de opvang na de brand.
Zoals Salvage het op hun website beschrijft: “We doen ons best om de vaak chaotische situatie na een brand zo veel mogelijk in evenwicht te brengen en mensen op te vangen op een manier die zij het prettigst vinden. We komen voor iedereen en helpen ook mensen die niet verzekerd zijn. Een brand is een heel ingrijpende gebeurtenis die grote gevolgen kan hebben. Mensen die een brand meemaken, zijn vaak in de war of geschokt. De Salvagecoördinator staat dan voor hen klaar om de eerste hulp te bieden. Deze hulp is gratis.”.

Salvage stuurt na een brandmelding een coördinator naar de brand. Deze coördinator neemt acties om te zorgen dat de schade niet verergert en geeft adviezen aan alle betrokkenen. Als de gedupeerden niet in hun woning kunnen blijven zoekt de coördinator zonodig naar een oplossing. De kosten van Salvage zijn verzekerd in de brandverzekeringen van alle brandverzekeraars en kost gedupeerden dus niets.


 

You may also like...