Ontsluiting voor vrachtverkeer Putte op de schop (video)

PUTTE – De bouw van de nieuwe ontsluitingsweg in Putte is van start gegaan. Wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht verrichtte donderdag de starthandeling.

Handeling

De wethouder nam plaats in een gele graafmachine van de firma Rasenberg. Nadat de machinist een korte uitleg had gegeven, schepte de wethouder een paar kuub zand in een kiepwagen. Op de plek die nu uit gegraven wordt, komt de fundering voor de nieuwe weg.

Vrachtverkeer

Deze lang besproken weg loopt straks van de Antwerpsestraatweg tot de Postbaan. Hij is bedoeld voor vrachtverkeer van en naar de bedrijven aan de Hogebergdreef, Bosweg en de Molenbergdreef. Transportbedrijf Bogers, T-Tape en Polytech ontvangen dagelijkse tientallen vrachtwagens die nu nog door een woonwijk rijden. Dat moet verleden tijd zijn als de nieuwe weg af is.

Oplossing

Een buurtbewoner aan de Hogebergdreef denkt dat de nieuwe ontsluitingsweg maar een deel van het probleem oplost. Volgens hem komt er ook veel vrachtverkeer vanuit de richting Kalmthout (over de N111 en de Grensstraat). Dit verkeer moet komende vanuit die richting alsnog door de Antwerpsestraatweg, de winkelstraat van Putte.

Asfalt

Er wordt niet alleen een nieuwe straat aangelegd, maar ook bestaande straten worden aangepakt. De Heidestraat wordt voorzien van een nieuwe asfaltbovenlaag. Ook in de Postbaan, Koppelstraat en Bosweg wordt de bestaande rijbaan van betonstraatstenen vervangen door asfaltverharding. In de Koppelstraat komt ook een vrijliggend fietspad.

Kruising

Eind maart en begin april wordt de kruising Antwerpsestraatweg-Postbaan aangepakt. Tijdens deze werkzaamheden blijft van de Antwerpsestraat één rijstrook open en wordt het verkeer middels verkeerslichten geregeld.

Breder

In maart wordt ook de Hogebergdreef verbreedt (het gedeelte tussen de Bosweg en het bedrijf Bogers). Tot slot wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd bij de voetbalvelden aan de Koppelstraat. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode 22 maart tot 14 april 2017.

Vier maanden

Aannemer van het project is Dura Vermeer. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden en de ontsluitingsweg in mei van dit jaar gereed zijn.

 

Bovenstaande video is een 360° video. Klik en sleep als u op de computer kijkt. Swipe het scherm of beweeg het toestel met smartphone en tablet. Als de video niet juist wordt weergegeven (uitgerekt) op uw mobiele apparaat, probeer dan de video te openen in de Youtube-app.

You may also like...