Meer dan 200 enthousiaste deelnemers aan de 3e Run Bike Run in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Om elf uur ’s morgens startte in de Raadhuisstraat de eerste wedstrijd van de Run Bike Run met de individuelen deelnemers en de duo’s.

De start van de eerste wedstrijd

In deze wedstrijd deden 19 duo’s en 77 individuele deelnemers mee. De wedstrijd bestaat uit 2 ronden lopen, over een totaal afstand van 2,5 km, daarna 4 keer het fietsparcours afleggen wat totaal 20 km fietsen is en daarna nog 4 keer het loopparcours afleggen over totaal 5 km.

De ochtendwedstrijd

Na het startsignaal stormden de deelnemers door de Raadhuisstraat, over het Ouwe Raedthuysplein langs de Pompier naar beneden en na een lus in de Jan van der Heydenstraat gingen de deelnemers via de Onderstal naar de trap. Nadat de trap beklommen was ging het ‘off-road’ naar de Scheldeweg en via de Scheldeweg weer de Raadhuisstraat in.

Langs de in aanbouw zijnde appartementen in de Raadhuisstraat
De trap op

Na twee ronden werden de loopschoenen verwisseld voor fietsschoenen en een fiets (bij de duo’s werd de transponder over gegeven) en begon het ‘Bike’ gedeelte van de Run Bike Run, totaal 20 km fietsen.

Van lopen naar fietsen….
Op de Scheldeweg

Vanaf het plein moesten de deelnemers met de fiets aan de hand naar de Raadhuissstraat en daarna richting Woensdrecht om met een rondje door Woensdrecht met zicht op de Brabantse Wal via de Nieuweweg weer op de Scheldeweg uit te komen. In de Raadhuisstraat moest er gekeerd worden om aan de volgende ronde te beginnen.
Toen de 20 kilometer fietsen er op zaten moesten de deelnemers weer afstappen en lopend met de fiets het plein op gaan voor de start van de laatste 5 loop kilometers, 4 keer het loopparcours rond. Hierbij werden ze muzikaal begeleid door Ier Eddut, die een vrolijk stukje stonden te blazen.

Fietsen inleveren en weer lopen…..
Afkoelen met een bekertje water
Ier Eddut
Even opfrissen en weer keihard doorgaan !

Uitslagen ochtend wedstrijd

Na 58 minuten en 31 seconden kwam de 25 jarige Thomas Derboven met startnummer 24 als eerste over de finish voor het Ouwe Raedthuysplein, op grote afstand gevolgd door Loek Luijbregts en Luuk Vermunt die een paar seconden na elkaar binnen kwamen.

De winnaar, Thomas Derboven, komt aan
De medaille

De eerste dame die binnen kwam was Petra Sloots die 18 in het totaalklassement werd. De tweede dame was op plaats 21 Lotte Claes en de derde dame was Silke Bäumer. Silke was 28e in het totaalklassement.

Petra Sloots, de snelste dame

Bij de teams was de eerste plaats voor Team Wk bestaande uit Kevin Kuiperij op de fiets en hardloper Wouter Baas, de tweede plaats voor Team Unltd bestaande uit Wardie van Wouw op de fiets en hardloper Sander van Vliet en de derde plaats voor team Tempus Fugit bestaande uit fietser Sjoerd Van Tilburg en loper Marco Scheermeijer.

Bij de bedrijven duo’s was de eerste plaats voor fietser Joep Visser met hardloper Ralph van Wijk, gevolgd door het team met fietser Max Goris en hardloper Sander van den Elsen. het team dat derde werd bestond uit fietser Edwin Goris en hardloper Wouter Troost

Een compliment verdiende het team Jumbo 2 van Adriaan en Mieke Kestens. Adriaan fietste en Mieke was de hardloopster. Terwijl veel deelnemers al lang gefinisht waren moest Mieke nog twee ronden hardlopen, inclusief de zware klim de trap op. Maar ze ging door en kwam tenslotte met een tijd van één uur, veertig minuten en achttien seconden juichend over de finish.

Mieke Kestens, een echte volhouder, komt juichend als laatste aan bij de finish

De middag wedstrijden

In de middag werden de wedstrijden voor de officiële NTB De Run Bike Run Series gelopen en gereden. De wedstrijd is één van de zes wedstrijden in deze competitie. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar geen geen mixed-teams met dames en heren maar zijn er aparte dames- en herenteams. Er waren 33 dames ingeschreven, verdeeld over elf teams van 3 dames en 88 heren, verdeeld over 22 teams van vier heren.

Om kwart over één gaf burgemeester Steven Adriaansen het startsein voor de start van de dames en een half uur later mocht hij het nog eens overdoen bij de start van de heren.

13:15 uur, start van de dames
13:45 uur, start van de heren

De deelnemers aan de de officiële NTB De Run Bike Run Series legden het zelfde parcours af als de deelnemers aan de ochtend wedstrijd.

De dames op de Scheldeweg
Het begin van het fietsgedeelte (met een afgelopen ketting voor de voorste dame)
Snel over de Onderstal richting Scheldeweg
De dames die zorgden voor water, sportdrinks en fruit voor de sporters
De heren op de Scheldeweg
Snel de fiets wegzetten…..
… en weer lopen

Voor toeschouwers was het wel wat lastiger te volgen nu er een apart dames- en herenklassement was, met verschillende starttijden maar wel met een overlap. Ook bij de wissel van lopen naar fietsen van de heren gaf dit soms een wat lastige situatie omdat de fietsende dames die bij het keerpunt in de Raadhuisstraat moesten draaien, moesten uitwijken voor de heren die net van lopen naar fietsen waren overgegaan. Een fietsster kwam daarbij zelfs te val en omdat haar ketting er bij de val afliep verloor zij hierdoor een boel tijd.

Valpartij bij keerpunt dames en startpunt heren

Zowel toeschouwers als deelnemers waren blij met het weer. Iedereen die de Run Bike Run van vorig jaar meegemaakt had, waarbij deelnemers en toeschouwers door een enorme regenbui doorweekt waren, was opgelucht dat het nu droog bleef en ook de temperatuur was niet extreem hoog of laag.

Uitslagen middag wedstrijden

Bij de RBR Series Dames was de eerste plaats voor Shirin van Anrooij van RTC Regio ZW Nederland 2 uit Tilburg, de tweede plaats voor Sanne Broeksma, ook van RTC Regio ZW Nederland 2 en de derde plaats voor Sophie van der Most van EDOsports uit Maastricht.

Een blije Shirin van Anrooij

De RBR Series Heren werd gewonnen door Vincent Bierinckx van CDTG uit Geel. De tweede plaats met maar een paar seconden verschil was voor Tim van Hemel van Squadra uit Eindhoven. Derde werd Jan Petralia van CDTG uit Geel.

Vincent Bierinckx was de snelste van de heren

Op de eerste plaats bij de RBR Series Teams voor dames was het team van RTC Regio ZW Nederland 2 uit Tilburg bestaande uit Shirin van Anrooij, Sanne Broeksma en Eva Cornelisse. Op de tweede plaats het team van EDOsports uit Maastricht bestaande uit Sophie van der Most, Marije te Raa en Claudia Striekwold. De derde plaats was voor het team Unltd uit Rotterdam bestaande uit Deborah Schouten, Jolanda Nell en Diewertje Poort.

Bij de RBR Series Teams voor heren  eindigde het team CDTG uit Geel 28 Punten, bestaande uit Vincent Bierinckx, Jan Petralia, Willem Dierckx en Paul Embrechts op de eerste plaats, het team Tv Weert uit Weert, bestaande uit Juul van de Kruijs, Remco de Veen, Pieter Adriaens en Bryan Everaerts op de tweede plaats en het team Hellas uit Utrecht, bestaande uit Yennick Wolthuizen, Coen Smiers, Peter Res en Marijn de Jonge op de derde plaats.

Een kwartiertje later dan de geplande tijd, werd om kwart over drie begonnen met de huldiging. Wethouder voor sportzaken, Hans de Waal, reikte de prijzen uit.

Huldiging van de eerste drie damesteams

Tot slot werden Adri van Zweden en Vic Huijgens naar het podium geroepen. Zij kregen voor ‘Woensdrecht Werkt Echt’ een cheque van €500,- overhandigd. Woensdrecht Werkt Echt is een vrijwilligers organisatie die inwoners van de kern Woensdrecht die het financieel minder goed hebben, te helpen.

John de Crom overhandigd de cheque van €500 aan Adri van Zweden en Vic Huigens

Terwijl de prijzen en de cheque uitgereikt werden waren op het plein de vrijwilligers al weer druk bezig met het afbreken van alle stellages en hekken.

Het is weer afgelopen

De complete lijsten met uitslagen zijn te vinden op de website van MYLAPS.
De foto’s uit dit artikel zijn te vinden op de bestelsite OYPO.
Update 9 mei: Meer foto’s (meer dan 600) van de Run Bike Run 2017 zijn deze link naar OYPO te bestellen.

 

You may also like...