Gezellige Ratbikeday bij Café Die Twee

BERGEN OP ZOOM – Elke eerste zondag in mei verzamelen zich tientallen ‘ratbike riders’ en andere motorliefhebbers op de parkeerplaats voor Café Die Twee in de Koepelstraat.

Een ‘ratbike’ is een motor die moet kunnen rijden maar waar verder eigenlijk geen eisen aan gesteld worden qua uiterlijk. Krasje op je glimmende tank…. pak een pot verf en kwast de tank zwart. Zadel kapot… schroef er een tractor zadel op. Het ziet er niet uit maar het rijdt en het kost bijna niets (en maakt meestal wel wat herrie). Het is bijna een manier van leven en heel relaxed.

Zoals elk jaar stonden er behalve echte ratbikes ook de nodige mooie glimmende motoren maar ach, het gaat om de sfeer en het lekker naar elkaars motor kijken, een biertje of frisje drinken, frietje of hamburger scoren en lekker over motors en andere dingen kletsen.

Natuurlijk had Die Twee ook weer toepasselijke muziek geregeld. Op het podium buiten speelde vanaf een uur of twee de ‘Blues band Route 61′ en ’s avonds in het café speelde de Midnight Blues Patrol.

’s Avonds binnen in Café Die Twee speelde de Midnight Blues Patrol. Voor een enthousiast publiek speelden ze nummers als Have You Ever Loved A Woman, Love Sick, Since I Met You Baby, Born Under A Bad Sign en Further On Up The Road.

Foto’s en informatie: René Adriaansen

 

You may also like...