Flowerpower met WoodTstock VI in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – Voor de zesde keer werd in een stampvol Gebouw-T het WoodTstock festival gehouden met, in verband met het vijftigjarige bestaan van het album Sgt Peppers, als hoofdact The Fabulous Wanna Beatles.

Bij de ingang, die geflankeerd werd met twee klassieke auto’s, werden de bezoekers geheel in stijl verwelkomd door een vlammende doedelzakspeler en bloemenmeisjes.

Binnen kregen de bezoekers een welkomstdrankje aangeboden en konden gelijk al in de foyer genieten van de muziek van folkzanger René Vriens. Ook in de foyer, was een gedeelte ingericht met Perzische tapijten, kussens en waterpijpen waar onder deskundige begeleiding een waterpijp gerookt kon worden.

Hippies en andere belangstellenden konden hun outfit bij een kraampje in de foyer nog wat aanvullen met zonnebrilletjes, kettingen en andere bijpassende accessoires terwijl in de grote zaal een DJ voor muziek uit de jaren ’60 en ’70 draaide.

 

Tegen half tien werd de eerste band aangekondigd, de Bergse formatie Duke John. Met hun energieke optreden warmden ze het publiek goed op voor de rest van de avond. Als laatste nummer werd, ter nagedachtenis aan Nicole van Rooij, de onlangs overleden echtgenote van één van de organisators John van Rooij, samen met een lid van de Wanna Beatles het nummer ‘changes’ van David Bowie gezongen.

Ivan Heylen die bij hoge uitzondering voor een éénmalig optreden vanuit Spanje naar Nederland was gekomen was na Duke John aan de beurt. Met bekende nummers als ‘De wilde boerndochtere” en ‘De Werkmens’ gezongen in zijn Oost-Vlaams dialect wist hij het publiek te bespelen.

De hoofdact deze avond waren The Fabulous Wanna Beatles. Terwijl er op een groot scherm scenes van het originele Woodstock getoond werden en de wanden werden verlicht met kleurige vloeistofprojecties speelden ze de bekende nummers van de Beatles.

Heel prettig was de relaxte sfeer in de zaal. Lekker ontspannen met een glaasje bier of fris van de muziek genieten, beetje meedansen en kijken naar de hippie outfit van veel bezoekers want best veel bezoekers waren in ‘hippie stijl’ gekleed met sjaals om het hoofd, bloemen in het haar en zonnebrilletjes op. Op het podium en in de zaal werden bellen geblazen en kleurige balonnen stuiterden door de zaal. De echte Woodstock sfeer, maar dan zonder modder en regen.

You may also like...