Schoonmaakactie kerkhof Antwerpsestraat

PUTTE – Dorpsplatform Putte hield zaterdagmorgen met een groep vrijwilligers een schoonmaakactie op het kerkhof aan de Antwerpsestraat.


Met leden van het dorpsplatform en een groep vrijwilligers werd zaterdagmorgen vanaf tien uur hard gewerkt bij de schoonmaakactie op het oude kerkhof aan de Antwerpsestraat in Putte.

Zo’n twintig mensen schoffelden de paden, knipten struiken in fatsoen en wieden onkruid tussen de graven. Sommige graven waren bijna helemaal overwoekerd met planten zodat het dankbaar werk was, want er was direct resultaat te zien na het harde werk.

Wethouder Van Agtmaal bracht in de morgen, als blijk van waardering voor dit burgerinitiatief, namens de gemeente Woensdrecht een doos worstenbroodjes voor de vrijwilligers.

Naast dit burgerinitiatief zal ook de gemeente het nodige ondernemen. Binnenkort start er een opschoningsproject op de begraafplaats.

Een aantal graven op de begraafplaats aan de Antwerpsestraat zijn in zeer slechte staat. Dit ontsiert de begraafplaats en bovenal levert het gevaarlijke situaties op. Er zijn al zware grafstenen omgevallen en als dit gebeurt als er iemand loopt kan dit ernstige gevolgen hebben.

De gemeente heeft nu bij ieder graf wat onderhouden moet worden of waar de grafsteen in verband met de veiligheid verwijderd moet worden, een klein bordje geplaatst waarop staat dat de nabestaanden contact met de gemeente moeten opnemen.

Bij de ingang van de begraafplaats komt een groter bord te staan waarop de bezoekers erop attent gemaakt worden dat deze bordjes geplaatst zijn.

Nabestaanden hebben dan een half jaar de tijd om te reageren. Ze hebben dan de keuze om zelf zorg te dragen voor het opknappen of verwijderen of de gemeente toestemming geven dit te doen.

Als de gemeente na een half jaar niets gehoord heeft kan de gemeente zonder juridisch problemen de gevaarlijke en kapotte grafzerken verwijderen.

Meer hierover in een artikel van 28 maart 2017 op Regioactueel.nl

You may also like...