Blokhut op hertenkamp in Putte feestelijk in gebruik genomen

PUTTE – Maandagmiddag werd met het doorknippen van een lint door wethouder Hans de Waal, de blokhut op het hertenkamp aan de Beukendreef officieel in gebruik genomen.

De zorgboerderij en het hertenkamp

Het voortbestaan van het hertenkamp in Putte heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen. Door de bezuinigingen zou het hertenkamp eigenlijk gesloten moeten worden maar portefeuillehouder, wethouder Hans de Waal heeft de sluiting zo lang mogelijk uitgesteld in de hoop dat er een oplossing voor het voortbestaan van dit, bij de inwoners van Putte geliefde, hertenkamp zou komen.

Enige tijd geleden hoorde Jacqueline Sommeling van Zorgboerderij De Leemberg uit Ossendrecht dat er een oplossing voor het hertenkamp gezocht werd. Omdat zij op zoek was naar goede tijdbestedingen voor haar cliënten was de link gauw gemaakt en na gesprekken met het dorpsplatform Putte en de gemeente Woensdrecht is Zorgboerderij De Leemberg nu de beheerder van het hertenkamp.

De feestelijke opening

Eén van de voorwaarden om dit te kunnen doen was dat er een onderkomen moest zijn voor de mensen van de zorgboerderij. Daarom werd door de gemeente een blokhut op het terrein gebouwd. Deze blokhut die deze maandagmiddag feestelijk in gebruik is genomen.

Wethouder de Waal vertelde bij de opening dat hij blij was dat hij de sluiting van het hertenkamp had kunnen uitstellen tot er een oplossing was en dat het fijn was dat deze oplossing naast het maatschappelijk nut van de zorgboerderij ook het hertenkamp voor de inwoners van Putte had behouden.

Jacqueline Sommeling gaf aan dat zij erg blij was met de blokhut en de mogelijkheden voor de deelnemrs van de zorgboerderij.

De Waal kwam op het hertenkamp aan met een grote taart van de gemeente. De zorgboerderij had voor drinken en hapjes gezorgd en vlaggen opgehangen zodat het een echt feestelijke opning was.

Het aansnijden van de taart gebeurde gezamenlijk door de voorzitter van Dorpsplatform Putte, Frank Roeken, wethouder Hans de Waal en Jacqueline Sommeling van Zorgboerderij De Leemberg.

Het hertenkamp

Op het hertenkamp lopen momenteel zeven herten, een aantal daarvan zijn drachtig zodat er binnenkort meer hertjes zullen rondlopen. Naast de blokhut voor de mensen van de zorgboerderij staat er ook een nachtverblijf voor de herten op het terrein.

Naast het noodzakelijke voeren en verzorgen van de dieren, wat door medewerkers van de zorgboerderij gedaan wordt, komen er op maandag, dinsdag en vrijdag groepjes van zo’n vijf deelnemers en een begeleider om voor de herten en konijnen te zorgen en om ontspannen van de natuur te genieten. De deelnemers van de zorgboerderij variëren in leeftijd van 16 tot 71 jaar.

You may also like...