Symbolische eerste paal voor appartementen in de Raadhuisstraat

HOOGERHEIDE – Dinsdagmorgen werd door Cees Noordemeer en wethouder Hans de Waal de ‘eerste’ paal geboord voor de nieuwe appartementen aan de Raadhuisstraat.

Deze symbolische eerste paal was eigenlijk de vierenveertigste want sinds maandagmiddag werd er al hard gewerkt door de aannemer en waren er al drieënveertig van de uiteindelijke honderdtwintig palen de grond in gegaan.

De palen die voor de appartementen gebouwen in de Raadhuisstraat gebruikt worden zijn schroefboorpalen. Bij het plaatsen van schroefboorpalen komt geen heimachine te pas.
Bij dit systeem van fundering wordt er een gat in de grond geboord met een enorme boor. In dat gat komt wapeningsstaal en beton waardoor uiteindelijk een betonnen paal ontstaat die, als hij na een paar dagen uitgehard is, het gebouw kan dragen.

Het is een stil en veilig alternatief voor heipalen want heien tussen de woningen en bedrijven in de Raadhuisstraat zou overlast en schade veroorzaken.

Rond half negen werden Cees Noordemeer, een van de eerste kopers van een appartement, en wethouder Hans de Waal uitgenodigd om op de palenboormachine te klimmen en na enige uitleg boorde de Waal, onder het toeziend oog van Luc de Nijs van bouwgroep De Nijs-Soffers, vakkundig een paal de grond in.

De bebouwing van dit gedeelte van het Masterplan Noord waar ook de nieuwe Albert Heijn, Aldi en de nieuwe parkeerplaats onder vallen, begint aan de kant van de Raadhuisstraat, zodat alle machines en materialen van achteraf, van de kant van de brandweerkazerne, aangevoerd kunnen worden. Door deze aanpak wordt voorkomen dat er overlast door bouwverkeer in de Raadhuisstraat ontstaat.

De bouw begint aan de kant van de Raadhuisstraat

In het gedeelte waar nu de palen geboord worden zullen door bouwgroep De Nijs-Soffers vijftien appartementen gebouwd worden die allemaal al verkocht zijn.

Artist impression van de 15 nieuwe appartementen (bron: De Nijs-Soffers)

Even verderop in de Raadhuisstraat, voorbij waar nu nog café de Arend staat, zullen nog eens negen appartementen gebouwd worden. Van deze negen zijn er al zeven verkocht. Deze nieuwbouw maakt deel uit van de ontwikkeling van de Raadhuisstraat volgens de ‘structuurvisie Raadhuisstraat’ van de gemeente Woensdrecht.

Artist impression van de 9 nieuwe appartementen (bron: De Nijs-Soffers)

Boven de nieuw te bouwen Albert Heijn, achter de vijftien appartementen, komen nog eens tien appartementen en op de bult langs de Scheldeweg gaan tweeëndertig luxe appartementen gebouwd worden.

De nieuwe situatie (bron: De Nijs-Soffers) Bij de rode pijl werd de symbolische eerste paal geboord

Op de plaats waar nu nog het pand van café De Arend staat, komt een weg tussen de twee appartementsgebouwen. Deze weg zal Arendsberg gaan heten, als herinnering aan het café.
De verwachting is dat het café binnenkort gesloopt zal worden om plaats te maken voor de weg. Het wachten is nog op een vervangende woning voor het gezin dat op dit moment nog in het pand woont.

Nog even, en dan is ook dit café uit Hoogerheide verdwenen

 

You may also like...