Onthulling vrolijk beschilderde kist rond de waterpomp op het Zuivelplein

BERGEN OP ZOOM – Nadat met een eerdere Vastenavend de waterpomp op het Zuivelplein behoorlijk beschadigd werd, is er vorig jaar voor het eerst een kist omheen geplaatst. Dit jaar is deze kist beschilderd door kunstenaar Eric Huffmeijer.

Links Stefaan Verheugt, rechts Eric Huffmeijer

In het verleden werd de waterpomp op het Zuivelplein tijdens de intocht beklommen om van boven op de pomp een goed uitzicht te hebben op de intocht die voorbij kwam.
Twee jaar geleden is de waterpomp tijdens Vastenavend daarbij behoorlijk beschadigd aan de uitstroomvoorziening. Een gegoten stuk en het koperen leidingwerk moest toen vervangen worden. De kosten hiervan lagen ergens tussen de €1250,– en  € 1500,- euro.

Om beschadigingen in de toekomst te voorkomen wordt er nu tijdens Vastenavend een beschermende kist omheen geplaatst. Omdat een kale houten kist nou ook niet echt feestelijk oogt, is het idee ontstaan om een van de ontwerpers van de Carnavalsoptocht te vragen met een ontwerp te komen om de kist wat beter bij de Vastenavend te laten passen.


De bedoeling is dat elk jaar een andere kunstenaar gevraagd wordt om de kist op te fleuren. Dit jaar is de keuze op Eric Huffmeijer gevallen. Eric Huffmeijer heeft het beschilderen van de kist in samenwerking met Lennard Broekhans en Cornelie Hoekman  gedaan.

Stefaan en Eric

Eric Huffmeijer zegt er zelf over: “Mijn verbondenheid als ontwerper is zeer divers. Na een periode te hebben ontworpen voor kinder bouwclub Knots en Knuppel, heb ik me stevig ingezet om de website Vastenavend.nl een nieuw uiterlijk te geven waar onder ook het grafische deel van de spelletjes e.d. Momenteel ben ik ontwerper bij Driekus, waar ik naast het ontwerp voor de wagen en het boetseren mezelf ook graag bezig houd met de diverse dingen er omheen, zoals vorig jaar toen er een fantastisch leuk boekje door Driekus werd uitgegeven en het verhaal van de wagen vertelde, of zoals dit jaar het CD’tje dat is uitgebracht.

Naast mijn bezigheden voor Driekus teken ik de laatste jaren ook voor het ontwerp voor de stickers van Stefaan Verheugt, waarvan het ontwerp van dit jaar dus ook op de kist is gezet en die ook als kleurplaat is te downloaden op de website kindervastenavend.nl. Mijn inspiratie haal ik uit het feest zelf, als ik tijdens het dweilen rond kijk vind ik vooral de saamhorigheid, de gelijkheid en verbondenheid van mensen zo ontzettend mooi. Die boodschap probeer ik altijd wel te laten terug komen in mijn ontwerpen.”.

Foto’s en video: René Adriaansen   Tekst: Redactie Regioactueel.nl

You may also like...