Culturele Avond met Carola Schouten van de Christen Unie.

OSSENDRECHT –  Maandagavond was Carola Schouten van de Christen Unie de gast van dominee Klaas Vos op de culturele avond in de Protestantse Kerk.

Carola Schouten ging in gesprek met dominee Klaas Vos over tal van onderwerpen zoals over haar opvoeding in een kleine kerkelijke gemeenschap, defensie, euthanasie en naar welke kerk ze zelf ging.

Als afgestudeerd bedrijfskundige van de Erasmus kwam Carola Schouten in 2011 in de tweede kamer en werd datzelfde jaar door de parlementaire pers verkozen tot politiek talent van het jaar. In 2015 was ze betrokken bij het onderzoek naar het lekken van geheime info uit de “Commissie Stiekum”.

Haar drijfveer om de politiek in te gaan was het geven van een stem aan stemloze mensen, mensen die niet weerbaar zijn, de kansarmen en de zwakkeren in de samenleving.

Ook gevoelige zaken als abortus en levenseinde kwamen ter sprake. Vanuit haar geloof keurde ze deze zaken af. Volgens Carola is er op het gebied van levensbegeleiding als alternatief voor euthanasie nog veel te winnen.

De circa zeventig bezoekers luisterde geboeid naar haar pleidooi.

Aan het einde van het officiële programma van de avond kwam er nog spontaan een discussie op gang over de houding van onze regering ten opzichte van defensie .

Na afloop was er in de ruimte naast de kerkzaal nog gelegenheid voor verdere discussie onder het genot van een drankje……

Informatie en foto’s: Leo den Heijer

 

You may also like...