Spinning marathon tegen Cystic Fibosis haalt €1000 op

HOOGERHEIDE – Gelijk met  de Lentefeesten hield ‘The Air Team’ op het Ouwe Raedthuysplein een spinning marathon om geld op te halen voor de bestrijding van Cystic Fibrosis, taaislijmziekte.

De initiatiefnemers, Theo van der Himst en Richard van der Mast, hebben elk 24 uur op de spinningfiets gefietst, alleen onderbroken met om het uur een korte pauze voor toiletbezoek en dergelijke.

Van 24 mei 21.00 uur tot 25 mei 21.00 uur, tijdens de lentefeesten in Hoogerheide, werkten de sportieve deelnemers zich op het  Ouwe Raedthuysplein in het zweet gedurende de spinningmarathon “spinning4air”.

Voor vijf euro per uur konden andere sportievelingen mee spinnen en zo werd er geld opgehaald voor de bestrijding van  taaislijmziekte, of zoals het officieel heet, Cystic Fibrosis.

Tegen negen uur ’s avonds op donderdagavond betrad wethouder voor sportzaken, Hans de Waal het podium voor een korte toespraak en toen het bijna tijd was begon het aftellen. Precies na 24 uur spinnen konden de twee bikkels eindelijk juichen dat het er op zat en dat ze hun doel gehaald hadden.

Maar ze hadden niet voor niets gefietst. met de hele actie is in totaal het mooie bedrag van €1000 opgehaald voor onderzoek naar middelen tegen Cystic Fibrosis.

Na de uitreiking van de cheque werden de twee sportieve initiatiefnemers nog in de bloemen gezet voor ze het podium verlieten en eindelijk naar huis konden voor een verdiende nachtrust.

Link naar de Lentefeesten: www.regioactueel.nl/hoogerheide/tropische-lentefeesten-in-hoogerheide/

 

You may also like...