Tropische Lentefeesten in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Onder een prachtig blauwe lucht en met temperaturen van meer dan vijfentwintig graden, werden in de Raadhuisstraat en op het Ouwe Readthuysplein, de jaarlijkse Lentefeesten gehouden.

Zoals te verwachten met het heerlijke weer, was het druk in de Raadhuisstraat. Voor de Raadhuisstraat stond het terrein voor café ’t Klavertje al helemaal vol met fietsen van bezoekers en de terrassen zaten gezellig vol.

Aan het begin van de Raadhuisstraat stond weer de supertrampoline waar kinderen altijd gek op zijn, om enthousiast hoger te springen dan ze ooit gedaan hebben.

Volgens de organisatie waren er ruim honderd standhouders en ondernemer present op de Lentefeesten en inderdaad was er van alles te doen en te koop. Er was muziek door bands en door een koor en er waren op diverse plekken DJ’s actief. Wie moe was van het slenteren langs alle markt-kramen en karren kon op één van de vele terrassen genieten van een koel drankje en kijken naar de voorbij slenterende menigte.

Ook aan kinderen was gedacht, bijvoorbeeld met een clown die ballonnen uitdeelde.

Wie van verse etenswaren hield was ook op de goede plek aangeland. Naast worsten bij de slager waren er stands met groente en ander levensmiddelen maar ook hebbedingetjes zoals de ‘spinners’ die nu een rage zijn onder de jeugd waren te koop en de scouting verkocht bloemen en planten.

Op het Ouwe Raedthuysplein waren diverse activiteiten. Zo gaven leerlingen van de karateschool van Manuela van Gent, Dojo Satori, demonstraties op het plein, stond de politie er met een paar speelgoed-politie motoren en echte politie motor , stond Anytime Fitness er met een stand en was er verderop op het plein de 24-uurs spinningmarathon van Stichting The Air Team CF.

Solidariteits Werkplaats Huijbergen zamelt oud gereedschap in dat wordt opgeknapt voor stichting ‘Gered Gereedschap’. Deze stichting verscheept dit gereedschap daarna naar ontwikkelingslanden om mensen daar op een praktische manier te helpen een bestaan op te bouwen.

De brandweer heeft meer vrijwilligers nodig en stond daarom met één van de brandweerwagens en een aantal brandweer mannen op de Lentefeesten om mensen kennis te laten maken met de brandweer.

Bij de stand van de Woensdrechtse Veteranen stonden niet alleen veteraan militairen maar ook een veteraan motor, een 350cc Triumph waarmee vroeger de motorordonnansen reden. Eén van de aanwezige veteranen was een militaire rijinstructeur die zijn leerlingen vroeger op dit type motoren had leren rijden.

Naast de kerk stonden, zoals elk jaar,  de gepimpte auto’s. Dat pimpen varieerde van een paar spoilers en mooi spuitwerk tot compleet omgebouwde auto’s met vleugeldeuren, een aangepast motor, ophanging en meer. Ook grote stereosets waren populair. De auto’s varieerden van oude Volkswagenbus en gepimpte hatchbacks tot een sensationele Amerikaanse musclecar.

In een tent voor de kerk was er gedurende de Lentefeesten een bodypaint wedstrijd en naast de tent waar het bodypainten plaats vond, stond een partytent waar kinderen zich gratis professioneel konden laten schminken. Dit alles begeleid door de muziek van een DJ naast de tent.

Bij café de Boulevard stond het vol met publiek dat onder andere vermaakt werd door de Diverso Drive-In-Show.

Voor heerlijke Chinese lekkernijen hoefde je vandaag zelf niet naar binnen bij de Chinees, maar stonden de dames met allerhande lekkers op de stoep voor de zaak.

De Scheldezonen hadden hun tent op de parkeerplaats voor het Portret staan. Voor de tent gaven de majorettes demonstraties en in de  tent speelden leerlingen van de muziekschool Jack Rombouts uit Hoogerheide. Voor de avond stonden ‘Leo and the Crickets’op het programma. Vrijdag is er vanaf half twee ouderen bingo en vrijdagavond vanaf half tien speelt de band ‘On Cue’ in de tent.

Voorbij de tent van de Scheldezonen, op en bij de parkeerplaats van het gemeentehuis vond, tegelijkertijd met de lentefeesten de ‘American Day‘ plaats met Amerikaanse auto’s en motoren.

Op het Lucasplein is de kermis weer te vinden met verschillende leuke attracties zoals natuurlijk de botsauto’s.

Links:
Bodypaintwedstrijd: www.regioactueel.nl/hoogerheide/bodypaint-wedstrijd-op-de-lentefeesten/
American Day: www.regioactueel.nl/hoogerheide/american-day-onder-een-stralende-zon/
Spinning marathon: www.regioactueel.nl/hoogerheide/spinning-marathon-tegen-cystic-fibosis/

 

 

You may also like...