Oranjefonds helpt Putte aan jeu-des-boulles baan

PUTTE – Het Oranjefonds schonk, omdat er een postcode loterij straatprijs in Putte was gevallen, een cheque van €3000 voor een jeu-des-boulles baan en een speeltuin.

Om even over drieën kwamen het bestuur van het dorpsplatform, Fancy Roeken van De Biezen, Sjaak Louwerse van het Oranjefonds en andere belangstellenden vanuit De Biezen naar buiten zodat de cheque overhandigd kon worden op de plek waar de jeu-des-boulles baan moet komen.

Toen iedereen er was, werd de cheque overhandigd aan het oudste lid van het dorpsplatform, waarna er in het gras een geïmproviseerd spelletje jeu-des-boulles werd gespeeld.

Het Oranjefonds is één van de vele goede doelen die geld krijgt van de postcode loterij. Dat geld moet besteed worden aan organisaties die een bijdrage aan de buurt geven.
Elk jaar geeft het Oranjefonds zo’n 31 miljoen aan circa 9000 buurt-initiatieven. Omdat het Oranjefonds geld krijgt van de postcode loterij is de koppeling gemaakt naar de straatprijs van de postcode loterij.

Het Oranjefonds heeft toen het Dorpsplatform Putte benaderd voor een bestemming van het geld. Het Dorpsplatform is al enige tijd bezig om meer speelgelegenheid te creëren in Putte en heeft ook samen met de gemeente en MFC De Biezen gezorgd voor een aantal speeltoestellen op het grasveld voor MFC De Biezen.

Met de €3000 die nu beschikbaar is, wordt er een jeu-des-boulles baan aangelegd op dit veld en de rest van het geld zal besteed worden aan het verder uitbreiden van de speeltuin met een extra speeltoestel. Er zijn al plannen voor een groot speeltoestel met schommels en een glijbaan voor de kinderen. Ook wil het dorpsplatform graag een stroomaansluiting buiten bij De Biezen.

De planning is dat de jeu-des-boulles baan, gelijk met het nieuwe speeltoestel, medio mei opgeleverd zal worden.

You may also like...