Vrijwilligers helpen met skatebaan Molenstraat

OSSENDRECHT – De jeugd in Ossendrecht kan deze zomer al skaten, steppen en fietsen in de speeltuin aan de Molenstraat. Zaterdag werd daar de ondergrond voor gelegd.

20160723-oss-skate-001

Tien vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de werklieden van aannemersbedrijf Scherpenisse te ondersteunen. Met kruiwagens en steekwagens brachten zij de bestrating naar de stratenmakers, die ze vervolgens netjes in elkaar puzzelden. Nog dezelfde dag is een pleintje van ruim honderd vierkante meter gerealiseerd. Irene van de Belt, één van de vrijwilligers, is blij dat het plein er voor de zomervakantie ligt. “De kinderen kunnen deze zomer al lekker spelen. Nu spelen ze vaak voor de Emté supermark en worden ze vaak weggestuurd”, zegt de vrijwilliger.

De bedoeling is dat het pleintje voorzien wordt van toestellen waar de kinderen op kunnen spelen met skates, step of fiets. Deze elementen komen pas na de zomer, maar daar lijken de aanwezige kinderen niet mee te zitten. “Op de vlakke straat kunnen we ook trucjes doen”, zegt Teun van den Belt. Hij hield samen met zijn vriendje Jesse Gerdes een handtekeningenactie voor een skatepark. Jesse: “Met tweehonderd handtekeningen konden we aan de gemeente laten zien dat het een goed idee is om een skateparkje te maken in de speeltuin.”

Vijf kinderen en vijf volwassenen hielpen zaterdag mee om de kosten te drukken. Aannemersbedrijf Scherpenisse kon daardoor zorgen voor een gereduceerde prijs. De opknapbeurt is onderdeel van een speeltuinenproject waar het dorpsplatform 5000 euro in steekt. Van dit geld wordt na de zomer ook een nieuw voetbalveld aangelegd in de speeltuin. De Rabobank stelt een subsidie ter beschikking om na de zomer toestellen te plaatsen op de skatebaan.

20160723-oss-skate-005

20160723-oss-skate-004

20160723-oss-skate-003

20160723-oss-skate-002

 

Lees ook: http://www.regioactueel.nl/ossendrecht/skatepark-en-speeltuinroute-in-ossendrecht/

 

You may also like...