Cheque van €1000 voor De Pompier

HOOGERHEIDE – Uit handen van Robin van der Ha, de penningmeester van de kringloopwinkel van Herwonnen levenskracht, ontving woonvoorziening De Pompier een cheque van €1000.

2016-12-21_Hoo_Pompier_005
v.l.n.r. Annelies, Piet, Danny, Carla, Fred en Robin

De Pompier, aan het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide, is het thuis voor zesentwintig cliënten met een verstandelijke beperking, in de leeftijd van zeventien tot drieënzestig jaar.
De Pompier is niet alleen een plaats om te wonen. Annelies Kuipers, een van de begeleiders legde uit dat de begeleiders, met de hulp van een aantal vrijwilligers, diverse activiteiten voor de bewoners organiseren.

2016-12-21_Hoo_Pompier_002
In de knutselschuur

Eén van die mensen die helpen bij de activiteiten is Fred Schaar. Hij is vrijwilliger in de knutselschuur waar een aantal bewoners zoals Piet en Danny, van afvalhout bloembakker, tafeltjes, dierenkooien en andere handige dingen maken.

Sommige ontwerpen worden door Carla, ook een bewoonster van De Pompier gemaakt. Het afvalhout waar ze mee werken krijgen ze van palletbedrijf van der Pol uit Woensdrecht maar andere materialen moeten gewoon gekocht worden en ook gereedschap wat ze nodig hebben moet aangeschaft worden.

2016-12-21_Hoo_Pompier_003

Omdat Fred ook vrijwilliger is bij Herwonnen Levenskracht heeft hij eens geïnformeerd of sommige gereedschappen die bij de Kringloopwinkel binnenkomen niet aan De Pompier geschonken konden worden.
Van het één kwam het ander met als resultaat dat De Pompier nu een bedrag van €1000 heeft gekregen van de kringloopwinkel.

Het geld zal voor een deel besteed worden aan gereedschappen voor de knutselschuur zoals een cirkelzaag en een boormachine maar ook aan materiaal en gereedschap voor andere creatieve activiteiten binnen de woonvoorziening.

Woensdagavond waren Fred en Robin naar de woonvoorziening aan het Ouwe Raedthuysplein gekomen om de cheque te overhandigen. Eerst werd de  knutselschuur bekeken en het laatste project, een kooi voor fretten, werd bewonderd.  Daarna werd in de gezamenlijke woonkamer de cheque overhandigd aan Annelies, Piet, Danny en Carla. Na de feestelijke overhandiging van de cheque was er voor de aanwezigen een lekker stukje gebak.

2016-12-21_Hoo_Pompier_004
Diverse creatieve activiteiten waar nu wat meer budget voor is

Meer over De Pompier in een vorig artikel op Regioactueel.

You may also like...